01 dec. 2021 | 07:55

OMS, avertisment despre tulpina Omicron! Ce categorii de persoane trebuie să evite călătoriile în această perioadă

Sănătate
OMS, avertisment despre tulpina Omicron! Ce categorii de persoane  trebuie să evite călătoriile în această perioadă
Control DSP în Aeroportul Otopeni

Organizația Mondială a Sănătății a transmis, marți, avertisment cu privire la riscurile de infectare cu Covid-19, în contextul apariției și circulației tulpinii Omicron. Potrivit recomandărilor OMS, anumite categorii de persoane ar trebui să renunțe la orice călătorie în această perioadă.

Actualizările OMS privind interdicția călătoriilor în această perioadă

Apariția noii tulpini Covid-19 a creat panică la nivel mondial, astfel că tot mai multe organizații din domeniul medical atrag atenția asupra potențialelor riscuri pe care noua variantă le poate avea pentru omenire. Recent, OMS a actualizat categoria persoanelor cărora li se recomandă să amâne călătoriile, având în vedere gradul de contagiozitate pe care varianta Omicron îl are.

Printre acestea se numără persoanele de peste 60 de ani, cu risc de dezvoltare a unor forme grave ale infecției cu Covid-19, cât și persoanele care au cormobidități care le-ar putea pune viața în pericol în momentul unei posibile infectări cu noul coronavirus.

„Ar trebui acordată consiliere persoanelor care nu au o stare bună a sănătăţii sau cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19 şi de a muri, în special celor cu vârsta de 60 de ani sau mai mult şi celor cu comorbidităţi (de exemplu: boli de inimă, cancer şi diabet), pentru a-şi amâna călătoria” a, transmis OMS într-un document tehnic.

De asemenea, organizația a subliniat faptul că interdicțiile generale de călătorie nu vor împiedica circulația noii tulpini. Mai mult, reprezentanții OMS susțin că aceste interdicții au un impact puternic la nivel mondial, existând riscul de a descuraja țările cu privire la transmiterea datelor epidemiologice pentru a nu sfârși izolate de restul lumii.

”Interdicţiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea internaţională şi sunt o povară grea asupra vieţilor şi mijloacelor de subzistenţă. În plus, ele pot avea un impact negativ asupra eforturilor globale de sănătate în timpul unei pandemii, descurajând ţările să semnaleze şi să facă schimb de date epidemiologice şi de secvenţiere”, a indicat OMS într-un document tehnic.

Director OMS, apel la calmitate și raționalitate

În contextul în care tulpina Omicron riscă să se răspânească într-un ritm accelerat, mai multe state au început să ia măsuri radicale în incercarea de a opri circulația acesteia. Directorul OMS a transmis un mesaj prin care le cere tuturor statelor să reacționeze cu calm și să ia măsuri restrictive în raport cu potențialele pericole existente, așteptând totodată aflarea mai multor informații referitoare la această nouă tulpină.

”Înţeleg foarte bine îngrijorarea tuturor ţărilor de a-şi proteja cetăţenii împotriva unei variante pe care nu o înţelegem încă perfect. Dar sunt totodată preocupat de faptul că mai multe state membre au introdus măsuri generale şi brutale care nu sunt nici bazate pe probe, nici eficiente ca atare şi care nu vor face decât să agraveze inegalităţile

Facem apel la toate statele membre să ia măsuri raţionale şi proporţionale cu riscul, conform Regulamentului sanitar internaţional”, a transmis Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei şedinţe de informare cu statele membre pe tema Omicron, desfăşurată la sediul OMS de la Geneva.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro