OMS, avertisment de ultimă oră pentru omenire: ”Vom trăi din nou același lucru sau chiar mai rău”

Mike Tyan, avertisment sumbru pentru omenire

Mike Ryan, directorul Programului pentru Urgenţe Sanitare al OMS, a tras un mare semnal de alarmă cu privire la riscul ca omenirea să se confrunte cu viitoare noi pandemii, dacă nu învață din greșelile celei actuale, a relatat luni, agenția Reuters, citată de Agerpres.

“Amnezia pare să cuprindă lumea”

Expertul de la Organizația Mondială a Sănătății, Mike Ryan, a declarat luni că omenirea pare să nu învețe nimic din aceste vremuri dureroase pe care le trăim. Acesta a avertizat în cadrul unei conferințe la Geneva că nu exclude posibilitatea unor noi pandemii, atâta veme cât oamenii ignoră regulile și uită drama trăită de aproape un an încoace.

„Am constatat o amnezie care pare să cuprindă lumea după acest eveniment traumatic şi asta este de înţeles. Dar dacă facem asta aşa cum s-a întâmplat după SARS, la fel ca după H5N1 sau pandemia de H1N1, dacă vom continua să ignorăm ceea ce agenţii patogeni pot provoca civilizaţiei noastre, atunci probabil că ne vom confrunta cu o experienţă similară sau mai gravă chiar în timpul vieţii noastre”, a declarat Ryan în conferinţa de la Geneva, potrivit news.ro.

Acesta a judecat aspru statele nordice pentru faptul că acestea au gestionat sistemul medica ca pe niște “linii aeriene low-cost”, motiv pentru care, prețul este plătit acum de toată lumea.

„În nord, din cauza modelului de costuri pentru sistemele de sănătate, noi ne-am proiectat sistemele de sănătate să fie livrate la eficienţă de 95%, 98%, 100%. Este aproape ca un model de companie aeriană low-cost pentru furnizarea de servicii de sănătate.

Ei bine, acum plătim un preţ pentru aceasta, neavând acea capacitate suplimentară în sistem – considerând sănătatea ca pe un centru de costuri, considerând sănătatea ca pe o scurgere de resurse pe seama dezvoltării, ca trăgând înapoi economia, şi trebuie să regândim ce înseamnă aceasta”, a precizat specialistul Mike Ryan.

Directorul OMS dorește să afle sursa virusului

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a solicitat, luni, ca acest subiect legat de circulația virusului COVID-19 să nu se politizeze, pentru a evita apariția unor bariere care ar împiedica aflarea adevărului despre originea virusului.

„Trebuie să aflăm originea virusului pentru că ne ajută să prevenim viitoare focare”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în conferinţa zilnică de presă. „Nu e nimic de ascuns. Vrem să ştim originea şi atât”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe.

Presa din China a susținut că noul coronavirus a existat înainte să fie descoperit în Wuhan, oraș considerat epicentul acestei pandemii. Mass-media susține că acest virus a fost adus pe pungile alimentelor congelate aduse din import, ba mai mult, există documente științifice care atestă existența virusului în Europa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI