17 mart. 2021 | 17:21

OMS, anunț final despre vaccinarea cu AstraZeneca după decesele unor oameni. Detalii noi

News
OMS, anunț final despre vaccinarea cu AstraZeneca după decesele unor oameni. Detalii noi
OMS, detalii despre vaccinul AstraZeneca după decesele înregistrate

Organizația Mondială a Sănătății aduce un anunț final despre vaccinarea cu controversatul ser de la AstraZeneca. Ce detalii vin specialiștii după decesele unor oameni care s-au stins din viață în urma administrării cu acesta?

OMS, detalii despre vaccinul AstraZeneca după decesele înregistrate

Organizația Mondială a Sănătății a continuat să recomande vaccinările cu serul dezvoltat de compania AstraZeneca și după decesele înregistrate. Amintim că în unele țări a fost suspendată deja folosirea acestuia, dar nu și în România.

Totul s-a întâmplat din cauza unor posibile efecte secundare, așteptându-se ca experții organizației să își încheie procedura de evaluare, arată AFP, preluat de Agerpres. „Pentru moment, OMS estimează că nalanța riscuri/beneficii în favoarea vaccinului AstraZeneca și recomandă ca vaccinările să continue”, a anunțat OMS într-un comunicat emis miercuri, 17 martie.

În cadrul mesajului publicat la o zi după ce specialiștii organizației au participat la o întrunire cu ușile închise se mai precizează: „comitetul consultativ global al OMS pentru siguranța vaccinurilor analizează cu mare atenție cele mai recente date de siguranță disponibile pentru vaccinul AstraZeneca. Odată ce analiza va fi finalizată, OMS va comunica imediat rezultatele acesteia către public.”

Agenția europeană a medicamentului EMA este așteptată să se pronunțe în cursul zilei de joi asupra siguranței serului, după ce directorul agenției a afirmat marți că OMS consideră că nu există indicii că vaccinul nu e sigur.

România continuă vaccinarea cu AstraZeneca

”Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Recomandăm raportarea oricărei reacții adverse suspectate atât de către profesioniști cât și de către pacienți”, se arată în comunicatul CNCAV.

Doze din lotul care indică suspiciuni în Italia și Austria au fost folosite în România. Mai exact, 77.000 de români au primit acest ser, iar restul de 4.500 de doze a fost oprit temporar de la utilizare, până la o decizie la nivel european.

„În urma analizării rapoartelor de reacții adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte țări, a evenimentelor raportate la nivel internațional, dar și a recomandărilor autorității de reglementare de la nivel european, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), reprezentanții din cadrul instituțiilor mai sus menționate au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de față la nivel european. Cazurile de tulburări de coagulare au apărut la un număr redus de pacienți vaccinați, fără să depășească frecvența raportată în populația generală nevaccinată”
CNCAV comunicat

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Mănăstirea din România unde o floare creează un peisaj rupt din Rai. Are şi proprietăți tămăduitoare
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro