OMS, anunț de ultimă oră despre tulpina covid din India. Ce rezistență are la vaccinuri, de fapt

OMS, anunț de ultimă oră despre tulpina covid din India. Ce rezistență are la vaccinuri, de fapt
Organizația Mondială a Sănătății a făcut un anunț îngrijorător cu privire la tulpina indiană

Tulpina covid din India a afectat foarte multe persoane. Iată că OMS a dat verdictul cu privire la această nouă variantă a visurului, explicând că este ‘îngrijorătoare’. B.1.617 este cea mai contagioasă, a anunțat luni Organizația Mondială a Sănătății.

Anunț îngrijorător din partea OMS cu privire la tulpina covid din India. Ce studii au făcut experții

Există informații că această tulpină denumită B.1.617 ar fi mai contagioasă, dar și că ar avea un anumit grad de rezistență la vaccinurile deja disponibile. OMS anunță că varianta indiantă a coronavirusului este una îngrijorătoare pentru toată lumea.

”Există informaţii că tulpina B.1.617 este mai contagioasă, dar există, de asemenea, dovezi care sugerează că are un grad de rezistenţă la vaccinuri şi ‘prin urmare o clasificăm ca o variantă care prezintă îngrijorare la nivel global.”, a declarat doctor Maria Van Kerkhove, responsabil tehnic al luptei împotriva COVID-19 în cadrul OMS.

Cazurile din India au explodat, iar, potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 4000 de oameni mor zilnic după ce sunt infectați cu noul coronavirus. Organizația Mondială a Sănătății a dezvăluit că tulpina din această țară reprezintă un motiv de îngrijorare la nivel global, deși mai trebuie să fie realizate studii, iar toate informațiile aflate vor fi făcute publice în cel mai scurt timp.

„Chiar dacă există o transmibilitate crescută demonstrată de unele studii preliminare, avem nevoie de mai multe informații despre această variantă de virus, așa că trebuie să fie făcute mai multe studii.”, a spus medicul epidemiolog, citat de CNBC.

Ce informații vor fi publicate. Tulpina din India, motiv de îngrijorare pentru toată lumea

Experții au explicat că mai multe detalii vor fi publicate în raportul epidemiologic al agenției ONU, dar că vor mai exista anumite cercetări cu privire la această tulpină pentru a afla măsura în care acest virus circulă, dar și gradul de rezistență de care dispune cu privire la vaccinurile de pe piață.

„Oricare dintre virusurile SARS-CoV-2 care circulă și infectează reprezintă un motiv de îngrijorare. Așadar, toți ce sunteți acasă, indiferent unde trăiți, indiferent de virusul care circulă, trebuie să va asigurați că vă luați toate măsurile necesare pentru a preveni îmbolnăvirea.”, a adăugat Maria Van Kerkove.

Varianta aceasta de coronavirus a fost detectată pentru prima oară în India la finalul anului 2020, dar, începând cu luna martie, aceasta a devenit mult mai frecvent depistată la oamenii infectați. De atunci, tulpina a fost găsită în 32 de țări, cum ar fi în Marea Britanie, dar și prin Statele Unite ale Americii. Ca răspuns la tragedia din India, mai mulți experți cer restricții la nivel național pentru a încerca să scadă numărul morților.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI