Omagiul superb pe care premierul Marcel Ciolacu i l-a adus regretatei Delia Budeanu: ”Un reper de profesionalism și eleganță!”

de: Violeta Badea
20 10. 2024

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj emoționant de condoleanțe și admirație față de regretata prezentatoare TV, Delia Budeanu, după anunțul trist al trecerii acesteia în neființă. Într-o postare pe rețelele de socializare, premierul a elogiat profesionalismul și eleganța care au definit întreaga carieră a Deliei Budeanu, un veritabil ambasador al culturii românești.

Marcel Ciolacu, omagiu adus regretatei Delia Budeanu

Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, a subliniat calitățile extraordinare ale Deliei Budeanu, care a fost un reper de profesionalism în televiziune.

”Doamna Delia Budeanu a fost un reper de profesionalism și eleganță în televiziune. Dar dincolo de micile ecrane, doamna Delia Budeanu s-a remarcat ca un veritabil ambasador al culturii, dar și un susținător fervent al cauzelor sociale și umanitare”, a notat premierul.

El a transmis condoleanțe familiei îndurerate și a exprimat recunoștința față de contribuțiile valoroase pe care Delia Budeanu le-a adus atât în media, cât și în cultura românească.

Implicarea sa în multiple proiecte culturale și sociale a demonstrat angajamentul neobosit pentru promovarea valorilor autentice și a drepturilor omului.

Promovarea culturii și sprijinirea artelor

Pe lângă succesul în televiziune, Delia Budeanu a fost o figură marcantă în promovarea culturii românești. Ea a sprijinit numeroase proiecte culturale și artistice, unul dintre cele mai notabile fiind ”Festivalul Internațional de Film pentru Drepturile Omului”.

Acest festival, devenit un eveniment de marcă în agenda culturală a României, a contribuit la promovarea valorilor artistice și a drepturilor fundamentale ale omului. Marcel Ciolacu a subliniat acest aspect important al vieții și carierei Deliei Budeanu, evidențiind impactul pozitiv pe care l-a avut asupra societății.

Gabriela Firea, o altă personalitate marcantă a politicii românești și fostă colegă de televiziune cu Delia Budeanu, a exprimat de asemenea un mesaj emoționant: ”S-a stins din viață un model pentru generația mea de jurnaliști și oameni de televiziune”. Ea a amintit despre eleganța și inteligența deosebită a Deliei Budeanu, care a influențat profund mediul jurnalistic din România.

Citește și Când și unde va fi înmormântată Delia Budeanu. Mesajul lui Marius Tucă: ”Plecarea ei lasă un gol imens în sufletele noastre”!

Când va avea loc înmormântarea fostei prezentatoare TV

Sâmbătă, 19 octombrie 2024, Delia Budeanu s-a stins din viață, înconjurată de familia ei. Duminică, trupul neînsuflețit al îndrăgitei prezentatoare va fi depus la Mănăstirea Cașin din București, iar înmormântarea va avea loc luni la Mănăstirea Ghighiu.

Grupul de Presă Gândul, alături de alte personalități din lumea media și culturală, a transmis sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Dumnezeu să o odihnească în pace pe Delia Budeanu, o figură emblematică a televiziunii românești, care va rămâne un model de profesionalism, eleganță și devotament pentru generațiile viitoare.

Citește și De ce era geloasă Elena Ceaușescu pe Delia Budeanu. Soția dictatorului i-a interzis prezentatoarei să mai apară pe sticlă!