Oferte early booking pentru Grecia, Turcia și Bulgaria. Ce prețuri sunt în ianuarie

de: Sabina Anastasia
09 01. 2023

Încă de la începutul anului 2023, agențiile de turism au pregătit oferte early booking pentru Grecia, Turcia și Bulgaria. Destinațiile amintite rămân în topul celor mai apreciate de către români. Ce vacanțe poți organiza, în ce locații și câți bani ar trebui să scoți din buzunar pentru a te bucura de câteva zile de relaxare peste hotare.

Oferte early booking pentru Grecia, Turcia și Bulgaria

Anul 2023 a început în forță pentru agențiile de turism. Chiar dacă suntem abia la începutul lunii ianuarie, reprezentanții din industrie spun că este important ca să atragă iubitorii de vacanțe în călătorii în diverse locuri din lume încă de pe acum.

Românii abia încep să își regleze conturile, după perioada sărbătorilor de iarnă. Totuși, acest aspect nu reprezintă o piedică pentru angajații din industria turismului, care au scos pe piață oferte atrăgătoare pentru pasionații de călătorii. Există și o explicație clară în spatele strategiei adoptate de către conducerile agențiilor din acest domeniu.

„Este important să încasezi anumite sume în avans pentru a avea rulaj, pentru a avea niște fonduri să pornești efectiv sezonul. Să plătești oamenii, să faci investițiile de care este nevoie.

Dacă vorbim de hotelieri, de exemplu, au nevoie de fonduri să renoveze, să igienizeze pentru sezonul următor, astfel încât acest early booking este foarte important pentru toată lumea”, a explicat Cristina Pipias, reprezentant al unei agenții de turism, într-o intervenție pentru PRO TV.

Unde își pot organiza românii vacanțele în 2023

Principalele oferte vizează Grecia, Turcia și Bulgaria, care conduc topul preferințelor în materie de destinații de vacanță. Reprezentanții din industria turismului spun că țările amintite sunt mai aproape de casă, în comparație cu alte locații. Sunt locuri ieftine de vacanță, dar cu adevărat minunate, unde aventurierii se deplasează fie cu avionul, fie cu mașina.

Un sejur de șapte zile, rezervat în insula Creta din Grecia, pornește de la prețul de 290 de euro. Oferta este cu 40 de procente mai ieftină decât în luna decembrie 2022. În cazul insulei Thassos, pachetele pentru o singură persoană încep de la o sumă de 75 de euro pe noapte.

În Turcia, românii își pot organiza vacanțe în orașul Antalya, pentru care ofertele încep de la 350 de euro de persoană. În urmă cu patru săptămâni, aceeași ofertă era disponibilă la un preț de 525 de euro.

În cazul Bulgariei, ofertele încep de la o sumă de 23 de euro per persoană, pe noapte, cazarea fiind aleasă la un hotel de patru stele, în regim all inclusive. La cursele charter, reducerile pot să ajungă chiar și până la jumătate de preț.