Ofertă senzațională pentru Dennis Man, dezamăgitoare pentru Parma. Ce sumă colosală li se pare prea mică

de: Gabriel Peneș
31 12. 2021

Ofertă senzațională pentru Dennis Man, dezamăgitoare pentru Parma. Internaționalul român este „pe picior de plecare” de la echipa din Serie B. Deși a fost adus de la FCSB ca o mare speranță pentru gruparea emiliană, Man pare să-și fi pierdut orice strălucire. Parțial, și din cauza relației încordate cu tehnicienii echipei. Acum, Dennis Man e văzut doar ca „bun de vânzare” de oficialii grupării din Parma care speră să-și acopere, totuși, o bună parte din cele 11 milioane de euro plătite lui Gigi Becali.

Ofertă senzațională pentru Dennis Man, dezamăgitoare pentru Parma

Ofertă senzațională pentru Dennis Man, dezamăgitoare pentru Parma. Atacantul de 23 de ani era considerat una dintre marile speranțe ale echipei italiene în momentul transferului său, pentru 11 milioane de euro, de la FCSB, în iarna trecută.

Dennis Man a avut, inițial, evoluții promițătoare, dar nu a putut împiedica retrogradarea „cruciaților” în Serie B. Deși era văzut, în continuare, ca unul dintre jucătorii-cheie în jurul căruia va avea loc reconstrucția echipei, situația s-a modificat total în mandatul lui Enzo Maresca.

Dennis Man nu a fost pe aceeași „lungime de undă” cu tehnicianul italian care l-a trimis pe banca de rezerve. Man abia dacă prindea câteva minute în teren sau nu le mai prindea deloc. Înlocuirea lui Maresca cu Beppe Iachini nu a adus vreo schimbare în statutul românului.

Ce sumă colosală li se pare prea mică

Dennis Man a fost folosit de câteva ori titular de către Iachini. Dar nu pe postul pe care se simte el cel mai bine, cel de aripă dreapta, ci de atacant secund. Acest lucru a făcut ca evoluțiile sale, când a intrat în teren, să fie complet șterse. Chiar și așa, românul de doar 23 de ani este privit cu interes, mai ales în Turcia.

S-a vorbit mult despre negocierile dintre Parma și Galatasary-ul condus de Fatih Terim. La un moment dat, presa turcă chiar scria despre o înțelegere ce, până la urmă ar fi picat din cauza sumei de 7 milioane de euro pe care italienii ar fi cerut-o. Impresarul Giovanni Becali a categorisit informațiile drept „porcării”, susținând că Man se simte bine la Parma.

Totuși, Dennis Man este din nou subiectul unui posibil transfer. Dar nu la gruparea Cim Bom Bom, ci la actualul lider din Super Lig, Trabzonspor. Aceasta conduce clasamentul primei ligi din Turcia, cu 46 de puncte acumulate în 19 runde, un avans de șapte lungimi față de principala urmăritoare, Konyaspor.

Liderul din Turcia e interesat de român

Cota lui Dennis Man pare a fi scăzut drastic, dacă informațiile privind oferta făcută de turci e reală. Ziariștii turci de la Karadeniz Gazete au anunțat că Trabzonspor ar fi făcut o primă ofertă, de 4,5 milioane de euro pentru internaționalul român.

Asta în condițiile în care Parma ar fi dispusă să-l dea, însă doar pentru 10 milioane de euro. O sumă ce s-ar apropia de banii plătiți lui Gigi Becali în ianuarie 2021, pentru transferul jucătorului de la FCSB.

Dennis Man e cotat la 8 milioane de euro de site-ul specializat, Transfermarkt. E greu de crezut că italienii vor accepta o ofertă care abia de depășește jumătate din această valoare. Dar negocierile par să fie abia la început, totul fiind posibil în perioada de mercato din ianuarie. Mai ales că și Parma și Dennis Man își doresc despărțirea.

În acest sezon, Dennis Man a evoluat puțin, având doar 11 apariții, dintre care opt ca titular, și a marcat doar două goluri. Cu toate acestea, jurnaliștii italieni au criticat, adesea, decizia lui Iachini de a nu-l folosi și pe fotbalistul român, după cum a scris parmalive.com.