Octavian Jurma, avertisment dur cu privire la medicamentul care ar putea anula efectele vaccinului anti-Covid-19: „Poate duce la deces”

Octavian Jurma, avertisment dur cu privire la medicamentul care ar putea anula efectele vaccinului anti-Covid-19: „Poate duce la deces”
Octavian Jurma, epidemiolog Sursă foto background: https://www.msnbc.com

În urma unui nou trend în România, în rândul antivacciniștilor, medicii trag un mare semnal de alarmă. Astfel, persoanele care au fost obligate dintr-un anumit motiv să se vaccineze anti-Covid-19, deși nu și-ar fi dorit, încearcă cu orice preț să anuleze efectul vaccinului. Potrivit epidemiologului Octavian Jurma, această metodă poate crea probleme mari de sănătate, putând să determine, inclusiv, decesul.

Trend controversat provocat de o terapeută specializată în osteopatie.

Ideea acestei „dezvaccinări” a pornit de la osteopata Carrie Madej, din statul american Georgia, care a afirmat într-un videoclip de pe TikTok că o baie care conține bicarbonat de sodiu, săruri Epsom și agentul de curățare borax, mineral natural folosit la curățarea metalelor, precum și în farmacii, cosmetic, va reuși să „detoxifice vaccinul” în cazul oricărei persoane care a fost inoculată anti-Covid-19, dar nu dorește să beneficieze de efectele serului.

Aceasta a mai adăugat că „Remediile și regimurile de detoxifiere au fost de ani de zile elementele de bază ale mișcării antivaccin. Cu mult înainte de COVID-19, antivacciniștii influenți și antreprenorii din domeniul sănătății alternative promovau tratamente nedovedite și uneori periculoase despre care susțineau că ar scăpa copiii de presupusele toxine care persistau după imunizarea de rutină din timpul copilăriei”, potrivit g4media.ro.

În urma acestor postări, platforma TikTok a eliminate acest mesaj, în timp ce toate conturile osteopatei sunt inaccesibile. De asemenea, mai mulți experți au reacționat dur în urma acestor informații false, cu rol de dezinformare al populației.

Jurnaliștii din SUA au citat-o pe Dana Hawkinson, director medical pentru prevenirea și controlul infecțiilor în cadrul sistemului de sănătate al universității de stat din Kansas, care a transmis avertismente privind pericolul la care sunt expuse persoanele care folosesc borax, fiind „potențial caustic și dăunător.”

„Ideea de dezvaccinare e absurdă”

Recent, medicul Octavian Jurma a tras și el un semnal de alarmă privind băile de detoxifiere cu borax, intens folosite și promovate de antivacciniști. Potrivit persoanelor care nu cred în efectele vaccinului, dar care au fost nevoite dintr-un motiv sau altul să și-l facă, băile cu borax pot să anuleze efectele vaccinului.

Epidemiologul român a explicat de ce nu este adevărată această ipoteză și de ce NU trebuie să apelăm la asemenea metode total greșite.

„Ideea de dezvaccinare e absurdă. Vaccinul se elimina în câteva zile din organism. Iar efectele de lungă durată sunt memoria sistemului imunitar, de care nu ai cum să scapi.
Aceste substanțe sunt, de cele mai multe ori, din gama produselor de curățare casnică. Sunt tot soiul de detergenți, foarte toxici. Această substanță în particular, ingerată în cantități de peste 15 grame, poate duce la deces, convulsii.

Vaccinul nu se stochează în organism, să te poți spala de el, să poți scapă de el. El se elimina oricum din organism. Ceea ce rămâne în urma lui este memoria imună pe care ne-o dorim, și care, atunci când organismul nostru se întâlnește cu virusul, să știe ce are de făcut. Să nu se comporte ca un soldat trimis pe front fără a fi instruit. Este un act de instruire a soldaților noștri imuni. Și, de aceea, nu vrem să îi dez-instruim, chiar dacă am avea această șansă miraculoasă”, a explicat epidemiologul.

Alte substanțe care pot dăuna grav sănătății

În continuare, Octavian Jurma a atras atenția cu privire la riscurile la care suntem expuși în cazul ingerării altor produse farmaceutice sau de uz casnic. Acesta recomandă cu insistență avizul unui medic în orice situație în care se dorește acest lucru. Pentru folosirea acestor substanțe în scop casnic, medicul sugerează purtarea mănușilor de protecție.

Să nu uităm că sunt și alte recomandări, substanțe pe care, dacă le ingerăm, „scăpăm de infectare”. Unele dintre ele sunt produse farmaceutice, altele tot de uz casnic, care pot face foarte mult rău. O scurtă discuție cu medicul poate să confirme sau să infirme dacă o anumită substanță, pe care dorim să o folosim, este utilă sau nu”.

Se recomandă purtarea mănușilor dacă este folosită pentru uz casnic. Este un ierbicid, distruge buruienile, insectele, mucegaiul. Este o substanță toxică. Ideea să faci baie în așa ceva ca să te devaccinezi(…) arată un nivel foarte redus de înțelegere a mediului natural”, susține medicul Octavian Jurma.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI