„Oceanul din cer”, imaginea bizară care a pus America pe jar. Ce a fotografiat o femeie
În timp ce conducea, o femeie din Statele Unite ale Americii, statul Minnesota, a imortalizat o formațiune de nori rar întâlnită. Fotografia a ajuns repede virală pe rețelele de socializare, iar mulți oameni au rămas surprinși.
Fotografia care a îngrozit SUA
În timp ce conducea spre casă pe autostrada 64, după o săptămână petrecută în Rochester, Theresa Birgin Lucas, din comitatul Bemidji, a făcut o poză norilor din față în timp ce conducea.
Potrivit relatărilor din New York Post, femeia nici măcar nu a observat cum arătau norii, ci s-a uitat la fotografia abia după ce a ajuns acasă, atunci când fiica ei i-a spus cât de neobișnuit arată cerul, relatează Le Journal de Montreal.
Aceasta a povestit, într-o postare pe Facebook, că fiica ei se afla acasă și era îngrijorată pentru mama ei.
„Era speriată și voia să știe cât mai am până ajung acasă, așa că am făcut această fotografie și i-am spus: „Sunt aproape de Akeley”, a scris ea.
Femeia a postat poza respectivă pe rețelele de socializare, iar în scurt timp a devenit virală. Foarte multă lume a contactat-o pentru a o întreba despre acea imagine uimitoare.
Internauții au reacționat diferit. Unii au crezut că poza este trucată, iar alții s-au arătat cu adevărat uimiți de „oceanul de pe cer”.
Fenomen spectaculos la Techirghiol
Lacul Techirghiol s-a colorat în roz în aceste zile călduroase. Nu este nimic supranatural, ci există o explicație științifică. Cu toate acestea, turiștii nu au fost foarte impresionați de partea științifică. În schimb, au admirat zona cu adevărat spectaculoasă.
Culoarea roz a lacului este dată de alge originare din Africa și America Centrală, însă s-au înmulțit și în regiunea noastră. Din fericire, nu este nimic de speriat, iar biologii spun că au efecte benefice pentru sănătate.
”La Techirghiol este probabil o asociere de bacterii și alge ce folosesc un pigment roșu, dau o culoare rozalie a apei. Acești pigmenți colorează mai departe crustaceele ce consumă algele. În Techirghiol există un crustaceu mare și frumos, se numește Artemia Salina și care consumă astfel de alge și este roșu”, a spus Adrian Bîlbă, cercetător.
În general, algele roșii sunt răspândite în apele din Africa și America Centrală și de Sud. Ele reprezintă o sursă excelentă de hrană pentru mai multe vietăți marine. Datorită faptului că apa este foarte sărată, s-au dezvoltat și la Techirghiol.