Obișnuiești să mergi cu Uber sau Bolt? De ce trebuie să faci întotdeauna o poză mașinii înainte de a te urca

Obișnuiești să mergi cu Uber sau Bolt? De ce trebuie să faci întotdeauna o poză mașinii înainte de a te urca
La ce trebuie să fii atent atunci cand mergi cu Uber sau Bolt

În prezent, mai toată lumea apelează la Uber sau Bolt atunci când vrea să ajungă la serviciu repede sau într-un loc urgent. La un click distanță, poți face o comandă, fiind sigur că vei ajunge la destinație în siguranță. Totuși, ori de câte ori apelezi la aceste două companii, trebuie să faci întotdeauna o poză mașinii înainte de a te urca în ea. Tu știi de ce? Citește în continuare, pentru a afla motivul.

Sfaturi utile dacă ești fan Uber sau Bolt

România nu excelează la siguranța călătorilor în timpul deplasărilor cu mijloace de transport în comun, mașină proprie sau taxiuri, din cauza ratelor ridicate de violență în trafic. Și, deși sunt multe de cerut de la autorități, merită să avem grijă de noi, așa că îți împărtășim ce trebuie să faci când te urci într-un Uber sau Bolt.

În țara noastră operează deja mulți furnizori de transport și, chiar dacă platformele au promovat tot felul de măsuri menite să ofere confort călătorilor, nu sunt puține cazurile de femei hărțuite de unii dintre șoferii acestora.

Ce trebuie să faci atunci când ajunge șoferul

Pe lângă faptul că îți împărtășești locația în timp real cu un membru al familiei sau cu un prieten în timpul deplasării cu Uber sau Bolt, există și alte acțiuni care te pot face să te simți mai confortabil atunci când utilizezi un serviciu de taxi. Iată ce să faci când intri într-un Uber, pentru a călători în siguranță.

Toate aceste acțiuni urmăresc să-l facă pe șofer să observe că iei măsuri de siguranță și să prevină un eventual eveniment nefericit. Dar nu uita că trebuie să fii mereu în alertă și să apelezi la unele trucuri, cum ar fi, de exemplu, să apelezi 112 fără a alerta conducătorul auto.

Fotografiază mașina înainte de a te urca în ea. Gestul îți poate salva viața

Acum, urmează acești pași: Confirmă că mașina este cea corectă și fă o fotografie a vehiculului cu plăcuțele de înmatriculare și șoferul. Trimite-o apoi persoanelor de contact în caz de urgență. De asemenea, îi poți spune acestuia: „Scuză-mă că ți-am făcut o poză, tatăl meu mi-o cere”.

Când deschizi ușa, înainte de a intra în mașină, coboară geamul. Odată ce intri, verifică dacă autoturismul nu are încuietoare pentru copii. Dacă da, o poți scoate singură doar scoțând mâna pe geam.

Când te urci în autovehicul, stai chiar în spatele șoferului, astfel încât acesta să nu te poată urmări sau să te rănească fără a da drumul volanului. De asemenea, dacă trebuie să spargi geamul și să folosești tetiera pentru a te salva, ești într-o poziție mai bună.