Obiectul pe care orice român îl are în casă şi care îţi umple locuinţa cu bacterii şi mucegai. Unde trebuie ţinut, de fapt
Lipsa de circulație a aerului în interiorul coșului de gunoi din bucătărie face ca acesta să fie un mediu ideal pentru dezvoltarea mucegaiului și a mucegaiului. Combaterea mucegaiului negru cu înălbitor înseamnă să frecați, iar mucegaiul poate începe să crească din nou în momentul în care puneți sticla de înălbitor deoparte. De aceea, aveți nevoie de o soluție de curățare care elimină mucegaiul, dar și obiectul pe care orice român îl are în casă şi care îţi umple locuinţa cu bacterii şi mucegai, coșul de gunoi.
Coșul de gunoi îţi umple locuinţa cu bacterii şi mucegai
Dacă suferiți de alergii sau de o boală pulmonară cronică, cum ar fi astmul, probabil că sunteți foarte conștient de efectul pe care mucegaiul îl poate avea asupra sănătății. Dar chiar dacă aveți un sistem imunitar sănătos și nu aveți alergii, mucegaiul poate provoca o varietate de probleme de sănătate. De la tuse, respirație șuierătoare și până la iritații ale gâtului, pielii și ochilor, pentru a numi doar câteva.
Vezi și: Cum dezinfectezi cărţile vechi. Aşa scapi de praf şi de mucegai
Mucegaiul este peste tot și, deși nu puteți controla pe deplin expunerea la el în aer liber sau în spații publice, puteți verifica dacă există mucegai în locurile comune din casă și puteți lua măsuri pentru a-l preveni și elimina. Unul din cele mai banale obiecte din casă, indiferent că il ținem la bucătărie sau în baie, conform experților, este coșul de gunoi, despre care aceeași experți spun că îţi umple locuinţa cu bacterii şi mucegai.
Ce cauzează mucegaiul în casa ta?
Mucegaiul este, prin definiție generală, un tip de ciupercă care se dezvoltă din spori microscopici care plutesc în aer. Atunci când grupurile de spori de mucegai cresc pe suprafețe, încep să se reproducă și devin vizibile pentru ochiul uman. Dacă aveți alergii la mucegai, astm sau o altă afecțiune pulmonară, chiar și respirarea porilor microscopici poate declanșa un atac. Dacă nu aveți, este posibil să nu fiți conștient că există mucegai în locuință până când îl vedeți sau îl mirosiți. Este vorba de un miros umed, un bun indicator că mucegaiul crește în apropiere.
Toate casele au ingredientele cheie necesare pentru dezvoltarea mucegaiului. Prezența sporilor de mucegai, o suprafață pe care să se dezvolte, oxigen, căldură și întuneric. Când adăugați în amestec umiditatea, fie că provine de la o scurgere de apă, sau niveluri ridicate de umiditate, atunci încep problemele cu mucegaiul. Știind unde se găsește mucegaiul în mod obișnuit în locuințe, vă poate ajuta să îl preveniți și să îl tratați, astfel încât să vă păstrați casa și corpul sănătos.
Ce trebuie făcut cu coșul de gunoi ca să eviți apariția mucegaiului
Experții spun că, în locul banalului obiect, și anume coșul de gunoi, este de preferat să folosim cutiile și containerele sigilate. Acestera sunt soluția perfectă pentru o serie întreagă de nevoi de depozitare. Cu toate acestea, de la lenjerie de pat și îmbrăcăminte până la cărți și veselă, este important să găsiți o cutie care să garanteze conservarea și securitatea obiectelor pe care doriți să le depozitați.
Una dintre principalele preocupări atunci când se utilizează cutii de depozitare este potențiala contaminare cu mucegai. Mulți oameni au constatat că, atunci când vin să-și recupereze obiectele, acestea sunt umede, murdare și, în unele cazuri, imposibil de recuperat.
Vezi și: Trucul cu sticla din plastic pentru a scăpa de mucegaiul din casă. Rezultatul te va impresiona
Dacă umezeala pătrunde într-un container înainte de a fi sigilat, există o șansă bună ca mucegaiul să crească și să se agraveze. În majoritatea supermarketurilor sunt disponibile produse de îndepărtare a mucegaiului pentru a combate ciuperca în mod direct, însă există și o serie de măsuri pe care le puteți lua pentru a preveni apariția mucegaiului înainte ca acesta să se formeze.
Dar, chiar dacă folosim coșul de gunoi, este important de știut cum să eviți apariția mucegaiului. Folosiți un spray dezinfectant multifuncțional pe interiorul coșului de gunoi și, dacă este foarte murdar, frecați-l cu o perie. Clătiți și lăsați să se usuce. Pentru coșurile de gunoi care nu pătează, stropiți exteriorul cu un spray dezinfectant și ștergeți.
În mod ideal, lăsați coșul de gunoi să se usuce la soare, deoarece căldura ne scapă de mucegai. Cât despre unde ar trebui ținut coșul de gunoi, în niciun caz sub ghiuvetă, într-un spațiu închis. În mod normal acesta ar trebui să fie pus într-un loc aerisit.
Vezi și: Plantele care te scapă de mucegai în casa ta. Au beneficii nebănuite
Concluzie
Deși de preferat ar fi containerele sau cutiile bine sigilate, chiar dacă folosești coșul de gunoi ține cont de sfaturi și așa scapi de mucegai și chiar de mirosurile neplăcute din bucătărie sau chiar din baie.