Obiectul din casa ta pe care stau peste 30.000 de bacterii. Nu e nimic din baie sau bucătărie, şterge-l de urgenţă!

Obiectul din casa ta pe care stau peste 30.000 de bacterii. Nu e nimic din baie sau bucătărie, şterge-l de urgenţă!
Obiectul din casa ta pe care stau peste 30.000 de bacterii. Nu e nimic din baie sau bucatarie, sterge-l de urgenta

Când vorbim despre obiectul din casa ta care poate acumula peste 30.000 de bacterii, cu siguranță, primul lucru la care te gândești este vasul de toaletă. Ei bine, nici vorbă de așa ceva. Obiectul respectiv nu se află în baie și nici în bucătărie, ci este unul pe care-l folosești zilnic, timp de foarte multe ore.

Cât de periculoasă poate fi tastatura de la calculator

Dacă nu ți-ai dat seama până acum, este vorba despre tastatura computerului sau a laptopului. Potrivit unui studiu realizat de laboratorul suedez Pegasus Lab, tastatura poate găzdui bacterii capabile să provoace diferse probleme de sănătate.

Microbiologul Peter Wilson explică faptul că tastatura conține foarte mulți microbi, din cauza faptului că mâncăm și bem, de foarte multe ori, în preajma calculatorului, motiv pentru care foarte multe resturi ajung să se strecoare printre taste.

În plus, tastatura conține foarte mulți germeni din cauza faptului că, de foarte multe ori, uităm să ne igienizăm mâinile înainte și după ce o utilizăm.

Specialiștii recomandă să cureți tastatura cu spirt sau dezinfectant, cu ajutorul unui bețișor de urechi sau a unor dischete demachiante de bumbac, pentru a înlătura mizeria.

Ținând cont de toate acestea, este important să afli câteva sfaturi practice pentru curățarea tastaturii computerului. Aceasta este o sarcină pe care trebuie să o pui în practică o dată la două sau trei săptămâni, în funcție de cât de des o utilizezi.

Citește și Obiectul pe care să nu-l ții niciodată sub chiuvetă. Este o mare greșeală

Cum cureți eficient tastatura de la computer

Pentru început, primul lucru pe care îl vei face este să deconectezi tastatura și să scoți cablurile din priză. Mai departe, vei pune tastatura cu capul în jos și o vei scutura, astfel încât bucățile de mâncare, firimiturile sau scamele să cadă.

Apoi, cu o perie, vei mătura ușor rămășițele dintre taste. În mod ideal, acest lucru se face prin înclinarea tastaturii în lateral, după care vei peria toate rândurile de taste.

Pentru a elimina complet bacteriile, ultimul pas este să umezești o cârpă cu alcool sanitar și să ștergi toate tastele. La final, trebuie doar să usuci tastatura și totul este rezolvat.

În cazul în care ai turnat marmeladă, gem, caramel topit sau alte materiale lipicioase pe tastatură, s-ar putea să fii nevoit să scoți toate tastele, folosind o șurubelniță, pentru a curăța bine obiectul.

Citește și Obiectul bizar pe care îl poti observa în unele case vechi. Ar putea fi extrem de util și în locuințele noastre

Urmăriți Playtech.ro și pe