Obiectul din camera de hotel pe care nu trebuie să îl atingi. Are mai mulţi microbi decât scaunul de toaletă

Obiectul din camera de hotel pe care nu trebuie să îl atingi. Are mai mulţi microbi decât scaunul de toaletă
Obiectul din camera de hotel pe care nu trebuie sa il atingi

Atunci când te duci să te bucuri de un sejur la hotel, punem pariu că sunt anumite detalii la care nu te-ai fi gândit. De exemplu, există un anumit obiect care conține mult mai multe bacterii decât toaleta, obiect pe care ai tendința de a-l folosi extrem de des. Despre ce este vorba, mai exact. Și tu faci asta, de obicei?

Ce obiect nu ar trebui să atingi în camera de hotel

Atunci când pleci într-o vacanță exotică alături de cei dragi, pe o insulă populată, sau vrei să te bucuri de un sfârșit de săptămână relaxant alături de partenerul de viață sau prieteni, te asiguri să ai cele mai bune condiții de cazare, motiv pentru care ești extrem de atent atunci când rezervi camera de hotel potrivită.

Deși românii caută unitatea de cazare care să le satisfacă pe deplin toate nevoile sanitare, iată că există un obiect care pare să aibă mai mulți microbi decât scaunul de toaletă. Este vorba despre uscătorul de păr care se găsește în fiecare cameră de hotel de la 3 stele în sus.

Facilităţile şi serviciile oferite de multe hoteluri au contribuit în mod clar la reducerea cantităţii de produse necesare pentru igiena personală în timpul călătoriilor. Acesta este şi cazul uscătorului de păr, unul dintre aparatele cele mai utilizate de persoane într-o călătorie, chiar şi într-un hotel. Dacă mergi în vacanță, nu uita de acest aspect important.

Potrivit datelor reieșite în urma unui studiu, comisionat de ABC News unei echipe de microbiologi, uscătorul de păr din camerele de hotel este unul dintre principalele obiecte pe care turiștii trebuie să le evite în sejurul lor, deoarece nu ar fi igienizat propice de către cei însărcinați cu curățenia.

De ce este uscătorul de păr plin de microbi

Explicația este extrem de simplă. Pentru că uscătorul de păr rămâne în camera de hotel și trece din mână în mână, ajunge să fie folosit de fiecare turist în parte, iar microbii de pe suprafața aparatului se transmit mult mai repede.

După uscătorul de păr din camera de hotel, în clasamentul celor mai periculoase obiecte se poziționează telecomanda, păturile și comutatoarele. Numărul mare de persoane care trec prin aceste camere de hotel determină acumularea unor cantităţi imense de bacterii, spun specialiștii.

De aceea este recomandat să ai mereu o sticluță de spirt sau dezinfectant în geantă sau rucsac, pentru a te asigura că dezinfectezi obiectul înainte de a-l folosi. Foarte mulți români preferă să-și aducă propriul uscător de acasă, pentru a evita anumite neplăceri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI