Obiectul din baie pe care nu te-ai gândit niciodată să îl speli. E plin de bacterii şi mucegai, însă habar nu ai

Obiectul din baie pe care nu te-ai gândit niciodată să îl speli. E plin de bacterii şi mucegai, însă habar nu ai
Obiectul din baie pe care nu te-ai gandit niciodata sa il speli. E plin de bacterii si mucegai, insa habar nu ai

Atunci când suntem în plin proces de curățenie generală în baie, prima dată curățăm gresia și faianța, urmând apoi să lustruim cada, vasul de toaletă și chiuveta. Internauții atrag atenția asupra unui obiect plin de bacterii, pe care-l ții în baie și trebuie igienizat, cu simț de răspundere. La asta te-ai gândit?

De ce trebuie să speli frecvent perdeaua de la duș

Mucegaiul este cel mai mare dușmar al băilor noastre, formându-se din cauza umidității din încăpere. Din acest considerent, gospodinele știu că toate colțurile băii trebuie curățate foarte bine, pentru a împiedica apariția unor eventuale probleme de sănătate.

Poate nu te-ai gândit la asta, dar un obiect care strânge foarte mulți microbi este chiar perdeaua de duș. Căptușeala materialului prinde mucegai, în timp și, atunci când se întâmplă, specialiștii te sfătuiesc să o cureți.

Gospodinele îți recomandă să speli regulat perdeaua de duș, manual sau cu ajutorul electrocasnicelor. Dacă pui perdeaua de duș la mașina de spălat, nu uita să setezi un program cu apă rece și să o limpezești alături de câteva prosoape, pentru a ajuta la curățarea căptușelii.

După ce ai scos perdeaua de duș din aparat, o pui la uscat pe balcon, în curte, sau, pur și simplu, o agăți acolo unde îi este locul, pe bara dușului. Fii atent să ții geamul deschis, pentru ca în baie să nu se formeze, din nou, umiditate.

Citește și Cum scapi de mirosurile neplăcute din fiecare cameră. Cele mai bune variante pentru baie, bucătărie și dormitor

Periuța de dinți electrică atrage mucegaiul

Desigur, în baie apare cel mai des mucegaiul, fiind vorba de încăperea cu cea mai mare umiditatea din casă. Din acest motiv, gospodinele trebuie să aerisească bine încăperea și să curețe în permanență fiecare obiect de praf.

Deși ai impresia că ai spălat și dezinfectat totul, internauții sunt convinși că ți-ar fi putut scăpa un singur obiect din baie, periuța de dinți electrică.

Baza acestui aparat acumulează umiditate, ce poate dezvolta mucegai. Mai mult de atât, pe lângă săpunieră, periuța electrică reprezintă unul dintre obiectele cele mai murdare din baie, stagnând pe raftul de la oglindă preț de mai multe zile sau săptămâni.

De asemenea, baza periuței de dinți electrice trebuie să fie curățată după fiecare folosire și ștearsă de apă. În acest fel, vei evita problemele.