Obiectul de pe vremea bunicii care te poate face acum bogat. Se vinde cu o sumă uriașă
În ultimii ani, pe site-urie de specialitate au devenit extrem de populare anunțurile de vânzare pentru bancnotele și monedele românești vechi, precum și alte obiecte nostalgice, care au atras ochiul cumpărător al colecționarilor. Dacă ai și tu asta prin casă, te poți îmbogăți rapid.
Cât costă un radio vintage, cu tuburi, pe Olx
Copiii anilor 80 și 90 sigur își amintesc, în detaliu, obiectele pe care le strângeau bunicii în căsuța lor, de la celebrul pește care trona pe mileul de pe televizor, la carpetele cu scene mitologice, bibelourile clasice, patefonul și alte obiecte care le induc, astăzi, o stare de melancolie.
În ultimii 10 ani, pe site-urile speciale de anunțuri românii au scos la vânzare tot felul de obiecte care în prezent valorează o avere, fiind vânate de către cei mai pretențioși dintre colecționari.
Deși, în zilele noastre, radioul de epocă, cel cu tub, se mai poate găsi în muzee și la diferite expoziții vintage, fiind considerată o adevărată piesă de colecție, unii români pot obține sume frumoase de bani, dacă reușesc să-l vândă unor persoane care îi pot aprecia adevărata valoare.
Pe platforma Olx, un român a scos la vânzare un Radio Capri 6401 cu tuburi, de epocă, fabricat între anii 1963 și 1964.
„Este unul dintre radiourile cele mai prestigioase din blocul comunist, vârf de gamă al producătorului, înglobând cele mai performante soluții ale vremii, precum intrare și etaj
audio stereo, difuzoare de înaltă calitate, fiind primul model al producătorului cu unghiuri drepte, adaptat stilului de design scandinav al epocii (începutul anilor ‘60)”, sună anunțul internautului de pe Olx.
Ce posturi de radio ascultau românii în perioada comunistă
În ceea ce privește prețul, proprietarul radioului cere suma de 2.200 de lei persoanei care se va decide să-l achiziționeze. De asemenea, utilizatorul Olx susține că radioul este în stare funcțională.
„A fost produs special pentru Republica Populară Română, dovada fiind scala de sticlă ce are notațiile cu prescurtări ale limbii române (ex. UUS – Unde Ultra Scurte, UM – Unde Medii, PU – pickup, MG – Magnetofon, O – Oprire etc)”, a completat proprietarul obiectului.
În epoca regimului comunist, românii ascultau la radiou, pe ascuns, posturi precum Radio Europa Liberă, Radio Libertatea sau Vocea Americii.
Cei care erau prinși de către simpatizanții dictatorului Nicolae Ceaușescu erau imediați turnați la Securitate, fiind acuzați de faptul că ar fi ascultat informații care se opuneau regimului, acțiune pentru care erau aspru pedepsiți.
Sursa foto: Poducuvechituri’s Blog