Obiectul care va trece pe lângă Pământ pe 11 decembrie. A fost catalogat „potențial periculos” VIDEO

Obiectul care va trece pe lângă Pământ pe 11 decembrie. A fost catalogat „potențial periculos” VIDEO
Ce corp ceresc o să treacă pe lângă Pământ

Un corp ceresc o să treacă pe lângă Pâmânt pe 11 decembrie, așa că oamenii de știință au început să facă numeroase cercetări în legătură cu acest fenomen. El este considerat ‘potențial periculos’ din punct de vedere tehnic, ținând cont de dimensiunile foarte mari.

Ce s-a dezvăluit despre corpul ceresc care o să treacă pe lângă Pământ

Unul dintre cei cinci asteroizi de mari dimensiuni o să treacă pe lângă Pământ, potrivit unor informații venite de la NASA. Acesta a fost catalogat ‘potențial periculos’, ținând cont că, în cazul în care un asteroid mai mare de 140 de metri ar lovi Pământul, o adevărată catastrofă ar fi creată.

Asteroidul 4660 Nereus este considerat ‘potențial periculos’ din cauza dimensiunii și proximității sale pe Pământ. Acest corp ceresc o să treacă pe lângă planeta noastră la data de 11 decembrie. O viitoare misiune spațială ar putea să fie demarată, caracteristicile pe care le are corpul ceresc fiind uluitoare.

Acest asteroid o să treacă la o distanță de 3,9 milioane de kilometri, aceasta fiind de aproximativ 10 ori mai mare decât distanța dintre Pământ și Lună. El o să fie în cel mai apropiat punct de planeta noastră într-o perioadă de 20 de ani pe data de 11 decembrie.

Ce au descoperit specialiștii

Cu toate acestea, chiar dacă nu există vreo posibilitate de impact, experții au observat deja asteroidul de 330 de metri. Oamenii de știință au început să adune mai multe date care au legătură cu respectivul corp ceresc în cazul în care o să fie demarată o misiune spațială. Au ieșit la iveală mai multe detalii.

Mai exact, specialiștii au strâns informații cu privire la Asteroidul 4660 Nereus. Roca spațială ar putea să conțină fier, cobalt și nichel în valoare de miliarde de dolari. Informația făcută publică de NASA cu privire la corpul ceresc a fost comentată și de un expert în astronomie din România.

„Un asteroid mare, lent și bătrân, trece pe lângă Pământ”

Adrian Șonka, coordonatorul Observatorului Astronomic ‘Amiral Vasile Urseanu’ din Bucureşti, este unul dintre marii pasionați ai astronomiei. Ei este doctor în fizică, cu specializarea planetologie-asteroiz. Acesta studiază cosmosul de peste două decenii, așa că a discutat despre ce o să se întâmple.

Acesta a discutat în mediul digital despre modul în care astronomii de la NASA au interpretat caracteristicile pe care le are asteroidul 4660 Nereus.

„În zilele următoare un asteroid mare, lent și bătrân, trece pe lângă Pământ. Și ca să vedeți cât de ciudați sunt astronomii:

– mare înseamnă 330 de metri

– pe lângă înseamnă 3.934.424 de kilometri

– lent înseamnă 144.000 de km/h.”, a transmis astronomul Adrian Șonka, pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI