Obiectele interzise în mașină, pe timp de caniculă. Atenție! Nu comite și tu această greșeală fatală
Bunul simț dictează să nu lăsați bebelușii, animalele de companie și dispozitivele scumpe în mașină pe timp de caniculă. Dar știați că unele obiecte de zi cu zi pot fi deteriorate ? Pentru a preveni pericolele pentru sănătate, defecțiunile tehnice și alte evenimente neplăcute, asigurați-vă că nu lăsați anumite obiecte de zi cu zi în mașina parcată într-o zi însorită de vară.
Nu lăsa mașina parcată la soare, pe caniculă
Temperaturile extreme pot face mai mult rău mașinii și obiectelor lăsate în ea pe timp de caniculă. Toate tipurile de articole pot fi expuse riscului atunci când sunt lăsate în căldură sau frig. Temperatura din interiorul mașinii poate crește cu până la 20 de grade în doar 10 minute.
După o oră, poate atinge 40 de grade într-o zi de 35 de grade. Acest lucru poate fi periculos pentru copii și animale de companie, desigur, dar poate provoca și probleme cu orice, de la alimente la articole inflamabile.
Unele articole, cum ar fi mâncarea stricată, pot fi dăunătoare pentru noi. Altele pot avea ca rezultat o mașină mirositoare și dezordonată, care i-ar putea afecta chiar valoarea de revânzare. Deși este posibil să aveți nevoie de niște trucuri pentru curățarea mașinii, indiferent cât de atent sunteți, este bine să încercați să vă păstrați mașina îngrijită.
Pe timp de caniculă, sunt mai multe obiecte, chiar de zi cu zi, care se pot deteriora din cauza temperaturilor ridicate din interiorul mașinii. Majoritatea lucrurilor e pot strica, mai ales atunci când mașina stă parcată foarte mult în soare.
Nu lăsa mâncare și băutur în mașină, pe timp de caniculă
O sticlă de vin sigilată este doar începutul. Cutiile de băuturi carbogazoase, de exemplu, pot fi problematice, fie la mașinile încinse, fie la cele reci. Nu trebuie să neglijezi nici articole precum dulciurile sau înghețata, care se pot topi rapid la căldură și pot face mizerie. Dar nu doar tapițeria mașinii este în pericol.
Bacteriile care pot provoca boli de origine alimentară se dublează la fiecare 20 de minute, chiar și la temperatura camerei. Așadar, nu lăsați alimente sau resturi într-o mașină încălzită, și mai ales pe caniculă, mai mult de două ore sau doar o oră când temperatura din interior depășește 40 de grade.
Nu lăsa tuburile de protecție solară în mașină
Aruncarea unui tub de protecție solară în geantă este întotdeauna o idee inteligentă, dar fii precaut să nu lași sticla în vehicul. Expunerea tubului la temperaturi ridicate îi poate scurta durata de valabilitate. Pe lângă pierderea eficacității, tubul poate ajunge să miroasă urât, din cauza caniculei și a temperaturilor ridicate la care este supus.
Pe caniculă nu uita să iei bricheta cu tine
Brichetele pot fi mici, dar pot deveni explozive atunci când sunt supraîncălzite. Combustibilul inflamabil din interiorul acestor mici tuburi de plastic se poate extinde și rupe carcasa mai ușor atunci când este expusă la căldură ridicată, creând un pericol de incendiu. În general, este important să nu păstrați lichide inflamabile în mașină, mai ales vara.
Sticlele de plastic, pe caniculă pot exploda
Într-un videoclip, o sticlă de apă din plastic mărește razele soarelui și începe să aprindă un scaun auto. Dar riscul mai mare poate proveni din bisfenolul A, un compus potențial dăunător găsit în majoritatea materialelor plastice. Studiile au arătat o eliberare crescută de BPA din materialele plastice la temperaturi mai ridicate, poate crea adevărate probleme, mai ales pe caniculă. Deci nu riscați să adăugați mai mult din acest produs chimic în băutura voastră.
Bateriile supraîncălzite, un pericol pentru mașina ta pe caniculă
Producătorii de baterii recomandă să nu le lăsați expuse la temperaturi ridicate. Supraîncălzirea acestora poate duce nu numai la pierderea capacității, ci și la scurgeri sau rupturi. Și aceasta poate fi o veste proastă pentru sănătatea ta și pentru interiorul mașinii. Acidul bateriei este periculos atunci când este inhalat și foarte coroziv. Mișcarea inteligentă este de a ține lucrurile cu orice fel de aciditate departe de consola și interiorul mașinii, mai ales pe caniculă.
Dispozitivele electronice se strică dacă sunt lăsate la căldură
Ca aproape toată lumea, un șofer nu pleacă niciodată de acasă fără telefon. Mulți producători de telefoane listează terminalele cu temperatură optimă și avertizează în mod specific împotriva lăsării dispozitivului în mașină, unde s-ar putea închide sau să sufere daune, mai ales dacă sunt expuse la temperaturi ridicate, ca cele pe timp de caniculă.
Concluzie
După cum ați putut observa, majoritatea sunt lucruri pe care le folosim zi de zi. Dar, când e vorba de caniculă și temperaturi ridicate, cel mai bine este să luați aceste lucruri cu voi dacă intenționați să vă lăsați mașina parcată pentru o vreme într-o zi călduroasă.