Obiectele din casa ta care ‘expiră’. Cât timp trebuie să folosești prosoapele, lenjeria de pat sau produsele cosmetice

Obiectele din casa ta care ‘expiră’. Cât timp trebuie să folosești prosoapele, lenjeria de pat sau produsele cosmetice
Ce obiecte din casa ta ,,expiră''

Majoritatea oamenilor cred că multe obiecte care se află în casa noastră nu au termen. Pe toate trebuie să le folosești cu grijă și atât timp cât sunt bune. Unele dintre ele ,,expiră” și trebuie neapărat să le îngrijești  cât timp se află în locuința ta. Trebuie să renunți la ele după un timp chiar dacă ai făcut o poveste în jurul lor și au ajuns să însemne ceva pentru tine ori pur și simplu nu vrei să mai dai banii pe altele. Află care sunt obiectele care ,expiră’.

Obiectele care ,expiră’: toată lumea le are în casă

Aproape toate lucrurile au un termen de valabilitate, așa că trebuie folosite cu grijă și pentru un anumit termen. Poate nu știai, dar periile de păr sunt bune doar pentru un an, ulterior trebuie aruncate. Cu siguranță oamenii le păstrează în general pentru mai multă vreme și le folosesc ani la rând.

Mai mult decât atât, periuțele de dinți se utilizează doar trei luni, dar numeroase persoane nu au grijă la acest detaliu și nu le schimbă atât de des cum ar trebui. Adidașii își pierd capacitatea de amortizare după 500-600 de kilometri parcurși sau într-o perioadă de 6 luni.

Acest lucru înseamnă că încetează să își îndeplinească funcția de bază de a reduce presiunea pe articulații. Timp de jumătate de ani tălpile se uzează, așa că nu se simt oricum comod. Sportivii profesioniști sau amatori pot schimba și 10-12 perechi de pantofi anual din această cauză.

Ochelarii de soare sunt și ei un accesoriu care trebuie schimbat. Radiația solară are un efect negativ asupra lentilelor, iar cu trecerea timpului capacitatea acestora de a respinge razele ultraviolete se estompează și ochelarii încetează să mai protejeze retina de soare.

Perioada de valabilitate depinde de grosimea stratului protector și de durata expunerii la soare. Lenjeria de pat sau produsele de make-up rețin bacterii, așa că trebuie să le arunci.

Mulți oameni nu sunt atenți la asta

Pasta de dinți trebuie și ea să fie schimbată la trei luni dacă nu vrei să se întărească. Aceasta își poate schimba textura în timp, detaliu pe care îl poți observa rapid. Pensulele de machiaj sunt foarte importante, dar află că au o viață de doar șase luni.

De asemenea, acestea trebuie curățate după fiecare utilizare și schimbate la 5 ani. Bureții trebuie să fie aruncați după un an.  Majoritatea pot să rețină bacterii care înrăutățesc tenul și aduc probleme multe.

E demonstrat științific faptul că aproximativ 30% din iritațiile tenului sunt provocate de instrumente de machiaj murdare. Toată lumea trebuie să fie atentă la astfel de amănunte care ne scapă printre degete.