Obiectele din casă pe care le poți repara în doar 10 minute. Nu vei fi nevoit să le arunci

de: Violeta Badea
06 11. 2024

Într-o lume în care suntem tentați să aruncăm orice obiect stricat, reparațiile rapide pot fi soluția pentru a economisi bani și a proteja mediul. Multe dintre lucrurile pe care le folosim zilnic se pot deteriora, dar puțină lume știe că acestea pot fi adesea reparate acasă, în doar câteva minute. Iată câteva exemple de obiecte casnice care pot fi salvate în mai puțin de 10 minute și cum să le recondiționezi fără efort.

Ce obiecte din casă poți repara rapid

Știai că poți salva o mulțime de obiecte din casă? Contribuie la o gospodărie mai sustenabilă și mai economă. Cu puțină îndemânare, vei putea rezolva rapid micile probleme din casă, fără a fi nevoie să înlocuiești lucrurile deteriorate.

  • Cablurile și încărcătoarele defecte

Cablurile și încărcătoarele sunt unele dintre cele mai des folosite obiecte și, din păcate, printre cele mai fragile. Cu toate acestea, dacă învelișul cablului se deteriorează, soluția este simplă. Poți folosi bandă izolatoare pentru a repara rapid zona afectată. Este important să lipești banda strâns, asigurându-te că firele nu sunt expuse.

Dacă zona este foarte deteriorată, un tub termocontractabil, aplicat cu un uscător de păr sau o brichetă, va oferi o protecție suplimentară. Această reparație durează mai puțin de 10 minute și te va ajuta să prelungești durata de viață a cablului.

  • Mânerele și balamalele slăbite ale mobilierului

Un alt aspect frecvent întâlnit în gospodărie sunt mânerele sau balamalele ușilor de la dulapuri, care se slăbesc cu timpul. Tot ce îți trebuie este o șurubelniță pentru a le strânge la loc.

Dacă șuruburile nu se mai fixează bine din cauza găurilor prea mari, poți introduce câteva scobitori sau o bucată mică de chibrit în orificiu, apoi strânge șurubul înapoi. Acest truc simplu va oferi suport suplimentar șuruburilor și va fixa balamaua sau mânerul în doar câteva minute.

  • Pereții zgâriați și micile crăpături

Pereții casei pot fi zgâriați cu ușurință sau pot avea mici crăpături. O soluție rapidă este să folosești puțin chit de reparat sau un creion special pentru zgârieturi (pentru pereții colorați).

Aplică o cantitate mică de chit pe zgârieturi și nivelează-l cu degetul sau o spatulă mică. Pentru mici imperfecțiuni, poți chiar să folosești pastă de dinți albă pe un perete alb, ca soluție temporară, până când vei putea realiza o reparație completă.

  • Blaturile de bucătărie zgâriate

Blaturile de bucătărie sunt adesea zgâriate din cauza utilizării intense. Dacă ai un blat laminat, zgârieturile superficiale pot fi „șterse” folosind puțin ulei mineral sau chiar ulei de măsline aplicat pe o cârpă moale.

Freacă ușor zona zgâriată pentru a reda strălucirea. Această metodă nu doar maschează zgârieturile, ci și protejează suprafața. Pentru blaturile din lemn, o pastă din praf de cafea și puțină apă poate ajuta la umplerea și estomparea zgârieturilor minore.

Citește și Cele trei obiecte pe care să nu le ții sub nicio formă în geantă sau în portofel. Vei pierde mereu banii, atrag paguba!

  • Reparația țesăturilor rupte

Micile rupturi în materialele textile nu sunt un motiv să arunci obiectul respectiv. O cusătură rapidă cu ac și ață poate face minuni, fie că este vorba de o față de pernă, o perdea sau chiar un articol vestimentar.

Încearcă să alegi o ață de culoarea materialului și să aplici o cusătură simplă, iar reparația va dura doar câteva minute.

Citește și Obiectele din casă care îți aduc 7 ani de ghinion. Scapă de ele imediat!!