Obiceiurile care arată ce personalitate ai, de fapt. Încălțările îi dau gol pe oameni

Obiceiurile care arată ce personalitate ai, de fapt. Încălțările îi dau gol pe oameni
De sute de ani scrisul unei persoane dovedește și personalitatea acesteia

Oamenii arată, în general, cine sunt cu adevărat în moduri foarte subtile, inclusiv prin obiceiurile lor. De fapt, alegerile și preferințele  sunt aproape la fel de grăitoare ca tipul de personalitate. Există teste, precum testul Myers-Briggs sau testul de personalitate care pot arăta care este personalitatea unui individ. Aceste teste ne pot șoca la cât de exacte sunt uneori, deoarece rezultatele pot chiar să arate că un om poate avea cel mai rar tip de personalitate.

Încălțămintea îți poate dezvălui personalitatea

Indiferent dacă ești fan al patofilor stiletto sau obsedați de purtarea cizmelor, alegerea  în materie de încălțăminte poate oferi celor din jur o idee aspura personalității tale. Psihologii spun că, în general, încălțămintea pe care o purtăm, poate oferi detalii concludente despre personalitatea unui individ, indifernt că vorbim de bărbați sau femei. Pantofii pot spune multe despre personalitatea noastră.

Personalitatea femeilor care poartă pantofi cu tocuri înalte

Mersul pe tocuri înalte poate da dureri de spate și poate provoca durere picioarelor unei femie. Dar asta nu le împiedică să aibă un raft plin cu genul acsta de încălțăminte. Acest stil de pantof înseamnă că este o persoană care se mândrește cu aspectul ei și iubește atenția. Este incredibil de încrezătoare în sex-appeal-ul ei și îi place să-și arate sexualitatea și chiar dacă oamenii spun că sunt superficiale, femeilor le place să depună eforturi pentru felul în care arată.

Un alt mod de a citi personalitatea unei persoane este  uziunea între stil și confort, când vine vorba de încălțăminte. Fuziunea dintre încălțările cu tocuri și pantofi cu platformă indică faptul căacelei persoane îi place să găsească un echilibru între a fi la modă sexy și a fi realist. În general este un tip practic, sigur pe el, direct și tocmai combinația potrivită de narcisist și altruist.

Adidașii pot determina personalitatea

Dacă vă place mai mult încălțămintea sportivă, în afară de a fi o persoană cărei îi place să alerge în aer liber și atletică, aveți și o latură artistică. Genul acesta de încălțăminte spune despre tine că-ți  place să descoperi locuri noi și să călătorești. Uneori, denotă și faptul că ești prea ocupat ca să-ți pese de restul lumii, așa că atenție.

Alte obiceiuri care-ți pot determina personalitatea

Deși nu v-țai gândit vreodată la acest lucru, dar modul în care rulezi hârtie igienică poate fi un indiciu asupra personalității tale. Psihologii susțin că Susține că pot afla despre personalitatea unui om prin pmodul în care rulezi chiar hârtia igienică. Într-un chestionar, în care au fost inclusși 2.000 de bărbați și femei, modul în care rulezi hârtie igienică, psihologii au putut afla ce fel de personalitate au intervievații. De asemenea, li s-a cerut voluntarilor să completeze chestionare care să analizeze cât de asertivi era, pe o scară de la 1 la 10, în relațiile lor. Rezultatele sugerează că cei care preferă metoda suprasolicitării sunt mai dominanți, în timp ce alte persoane tind să fie mai supuse.

Felul în care mergi este un semn clar asupra personalității tale

Experții în limbajul corpului spun că mersul îți dezvăluie personalitatea. Dacă greutatea ta este de obicei înainte și pasul este rapid, sunteți extrem de productiv și extrem de logic. Oamenii te admiră pentru asta, dar s-ar putea să fi puțin rece și competitiv. Dacă mergi cu pieptul înainte, cu umerii înapoi și cu capul ridicat, ești distractiv, carismatic și social, deși s-ar putea să ai tendința să atragi atenția.

Dacă greutatea ta depășește picioarele, nu înainte sau înapoi, te interesează mai mult oamenii decât sarcinile și te concentrezi mai mult pe viața ta personală decât pe carieră. Ești minunat când faci parte dintr-un grup. În cele din urmă, dacă mergi ușor pe degetele de la picioare  și ai ochii lipiți de podea, cel mai probabil ești introvertit și politicos. Un studiu publicat în Journal of Interpersonal Violence sugerează că deținuții cu tendințe psihopatice au putut să judece vulnerabilitatea și să aleagă potențialele victime prin simpla vedere a modului în care oamenii merg.

Strângerea de mână, o caracteristică a personalității unui individ

Un studiu publicat în Journal of Personality and Social Psychology a constatat că strângerea de mână poate modifica impresiile oamenilor despre tine. În experiment, analiștii comportamentali au fost instruiți să evalueze opt caracteristici ale strângerii de mână:

  • completitudinea prinderii,
  • temperatura,
  • uscăciunea,
  • rezistența,
  • durata,
  • vigoarea,
  • textura,
  • contactul vizual.

Rezultatele indică faptul că participanții cu strângeri de mână mai ferme s-au descris ca fiind mai expresivi din punct de vedere emoțional, extrovertiți și pozitiv decât alții. Cei cu strângeri mai slabe erau mai timizi și nevrotici. Primele impresii ale analiștilor s-au corelat cu acest lucru, au fost de acord că participanții cu strângeri de mână mai ferme erau mai încrezători și mai puțin anxioși din punct de vedere social.

Eticheta ta de e-mail te poate de gol

Dacă încercați să obțineți indicii de la colegul de servici, răspunsul poate fi în căsuța de e-mail și modul în care gestionați e-mailurile. Psihologii  spun că există o legătură puternică între persoana noastră de pe e-mail și cea din viața reală. Studiile e text au găsit asocieri între anumite cuvinte cheie și trăsături majore. Narcisiștii vor folosi în general cuvinte precum „eu” și „al meu” frecvent. Extrovertiții tind să fie mai casual și vorbesc despre lucruri legate de distracție, cum ar fi muzică și petreceri.

Și nu este doar ceea ce spui, este și cum spui, mai spun psihologii. Absența greșelilor de tipar este un semn al conștiinței, perfecționismului și obsesiilor potențiale ale cuiva, în timp ce gramatica slabă indică niveluri mai scăzute de IQ și inteligență academică. Interesant este că e-mailurile lungi reflectă energie și minuțiozitate, dar și un anumit grad de necesitate.

Cel mai frecvent mod de a descoperi personalitatea unui individ sunt ticurile nervoase

Fie că vrem, fie că nu vrem, sau fie că le conștientizăm sau nu, majoritatea dintre noi avem anumite ticuri nervoase. Conform psihologilor, aceste ticuri se formează în timp, având ca și cauză anumite evenimente marcante din viața noastră, și de cele mai multe ori sunt involuntare.

Oamenii de știință numesc aceste „comportamente repetitive axate pe corp”. Într-un studiu din 2015, cercetătorii au analizat personalitățile oamenilor și apoi i-au filmat în timp ce se aflau într-o situație extrem de frustrantă, relaxantă sau plictisitoare, în căutarea căpticurilor care ar putea apărea.

Oamenii care își trăgeau compulsiv părul sau își mușcau unghiile tindeau spre perfecționism, iar acțiunile lor sunt rezultatul încercării de a calma plictiseala, iritarea și nemulțumirea. Deoarece te simți mai bine când faci ceva în loc de nimic, comportamentul repetitiv se dovedește reconfortant.

Punctualitatea poate fi o caracteristică a personalității tale

Studiile sugerează că actualitatea este o evaluare exactă a trăsăturilor de caracter pozitive. În studiu, cercetătorii au cerut participanților să finalizeze o evaluare a personalității acasă și la laborator pentru un experiment de grup. Analizând ora de sosire a participanților, au descoperit că oamenii punctuali erau mai conștiincioși și mai plăcuți. A ajunge devreme la o întâlnire era legat de nevrotism. Iar cei care întârzie cronic au avut tendința de a fi mai relaxați, este concluzia studiilor.

Ai grijă cum mănânci. Poate scoate în evidență un anumit tip de personalitate

Se spune că ești ceea ce mănânci. Dar știința sugerează că tu ești și felul în care mănânci. Psihologii specializați în comportamentul alimentar spun că comportamentele legate de alimente ne pot spune multe despre personalitate. Cei care mănâncă încet sunt de obicei persoane cărora le place să controleze și știu să aprecieze viața, dar cei care sunt axați pe rapiditate tind să fie ambițioase și nerăbdătoare.

Alții pot fi căutători de emoții, iar consumatorii pretențioși sunt susceptibili să prezinte anxietate și nevrotism. În sfârșit, dacă ești cineva căruia îi place să separe diferite alimente pe farfurie, ești foarte precaut și orientat spre detalii în viața ta de zi cu zi.

Obiceiurile tale de cumpărături devin repere ale personalității tale

Vrei să cunoști mai bine pe cineva? Du-i la mall. O serie de experimente au descoperit că există două tipuri de consumatori. Primul, denumit obsedatul și inamicul. Un individ obsedat este tipul care examinează meticulos fiecare sticlă de șampon din culoar înainte de a se mulțumi cu ceva. Pe de altă parte, un dușman va decide rapid și va și cumpăra rapid. Potrivit cercetătorilor, obsedații au un scor mare în ceea ce privește măsurile de reflectare cognitivă, ceea ce înseamnă că analizează informațiile la sânge și sunt orientate spre detalii. Explicația celeilalte categorii este că nu le merge bine cu detaliile și preferă informații mai generale.

De sute de ani scrisul unei persoane dovedește și personalitatea acesteia

Grafologia este analiza scrisului de mână și modul în care se raportează la personalitate și a fost o știință încă din zilele lui Aristotel. Grafologii spun că experții în scriere de mână pot detecta mai mult de 5.000 de trăsături de personalitate din scanarea ta. Oamenii care scriu cu litere mari, de exemplu, sunt orientați spre oameni și caută atenția, în timp ce cei cu scriere de mână mică sunt introvertiți și sunt capabili de concentrare acută.

A scrie cu o ușoară înclinare spre dreapta înseamnă că ești prietenos și impulsiv. Dacă ai o înclinație spre stânga înseamnă că ești rezervat și individualist. Nici o înclinație nu sugerează că ești logic și pragmatic. În cele din urmă, scrierea de mână cu presiune puternică indică faptul că aveți emoții puternice și că reacționați rapid, dar o presiune ușoară implică o ușurință și o capacitate de a vă deplasa dintr-un loc în altul.

Felul în care purtați o geantă vă dă de gol personalitatea

S-ar putea să petreceți zile sau săptămâni alegând o geantă de mână, dar cât de mult vă gândiți la modul în care o purtați? Iată ce dezvăluie această alegere fără minte, potrivit experților. A purta o poșetă pe braț arată că sunteți de înaltă întreținere și că puneți mult accent pe statutul social. Purtarea curelei pe umăr, cu geanta în față, înseamnă că acordați prioritate protecției și accesibilității. Dacă duci geanta pe spate demonstrează o personalitate rece, calmă și colectată. Oamenii care poartă un rucsac sunt mai independenți și vor să aibă grijă de ei înșiși și de oamenii din jurul lor, în timp ce cei care își poartă geanta în mâini tind să fie asertivi, bine organizați și eficienți.

Concluzie

Fiecare dintre noi suntem unici și irepetabili, prin simpla noastră prezență. Dacă adăugăm la aceste lucruri și personalitatea noastră, a fiecăruia, vom vedea, de fapt, cât de diferiți suntem, chiar dacă, să zicem, suntem frați gemeni. Știința a reușit, într-o anume măsură, să catalogheze diferitele personalități ale indivizilor, dar mai sunt multe lucruri de descoperit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI