Oamenii sunt îndemnați să nu-și plătească facturile la iarnă. Fenomenul care capată amploare și avertismentul specialiștilor din Anglia

de: Rosu Ioana
09 08. 2022

Facturile exorbitante la gaze și energie electrică au creat panică în toată lumea, astfel că fiecare țară adoptă propriile strategii prin care încearcă să determine guvernanții să scadă prețurile. De exemplu, cetățenii din Marea Britanie au ajuns să semneze campanii pentru neplata facturilor, în timp ce autoritățile avertizează asupra consecințelor acestui fenomen.

Un grup de cetățeni din Marea Britanie îndeamnă populația la neplata facturilor

Anglia se confruntă cu un val de proteste privind neplata unor sume uriașe de bani pentru facturile la gaze și la energie electrică. Din cauza inflației uriașe, oamenii din întreaga lume au început să resimtă puternic consecințele războiului din Ucraina și a lipsei livrării de gaze rusești și cereale din Ucraina.

Astfel, un grup de oameni care au adoptat motto-ul „Nu plăti”, solicită autorităților să reducă facturile la un preț decent, pe care să și-l poată permite fără să aibă datorii.

Același grup de protestatari a anunțat că în urma semnalelor sale de alarmă, peste 80.000 de persoane au promis că vor anula plățile automate ale dărilor de la 1 octombrie 2022, data în care autoritățile din Anglia, Scoția și Țara Galilor au anunțat creșterea prețului la facturi, datorat de creșterea plafonului.

Astfel, potrivit analiștilor, începând cu luna octombrie, consumatorul mediu ar trebui să plătească 3.358 de lire pe an pe energie, o creștere semnificativă față de luna aprilie, când prețul era de 1.971 lire sterline pe an.

Grupul „Nu plăti” a avertizat milioane de britanici privind provocările financiare pe care le vor avea la iarnă, atunci când nu-și vor permite să achite facturile. Potrivit inițiatorilor campaniei, aceasta este singurul mod de a forța mâna guvernului pentru a acționa în favoarea cetățenilor de rând.

Oamenii vor să forțeze Guvernul pentru a scădea prețul facturilor

Grupul care a organizat marele protest împotriva autorităților a transmis că se bazează pe milioanele de britanii care vor avea probleme cu facturile pentru a semna această inițiativă.

Tony, un voluntar al campaniei, a explicat pentru BBC că „nu mai dau masa cu casa”, subliniind că „se teme de ce va urma la iarnă”. Deși nu a fost niciodată în postura de restanțier, Tony sa afirmat că riscul mai mare decât să rămână dator este să plătească factura mărită fără să facă nimic în acest sens.

În tabăra opusă, se află cetățenii cărora le este frica deconsecințele neplății facturii, având în vedere amenințările autorităților.

„Dacă nu acționăm în această iarnă, ar putea ca prețurile să crească și mai mult, ne vor forța să fim și mai săraci și să le dăm și mai mulți bani”, a declarat el, pentru BBC.