O româncă vaccinată anti-Covid-19 rupe tăcerea. Cum s-a simțit după administrare și ce simptome a avut

de: Rosu Ioana
26 11. 2020

Vaccinul anti-COVID-19 a devenit cel mai dezbătut subiect din ultimele zile. Într-adevăr, mai este puțin timp și acesta ar trebui să sosească în România, motiv pentru care, cetățenii trebuie să cunoască cât mai multe informații despre el și posibilele efecte pe care le-ar putea produce. O româncă s-a oferit voluntar pentru testarea cu acest vaccin, după ce tatăl i-a murit din cauza infecției cu COVID-19.

Ce simptome a avut după ce a fost vaccinată

Silvia Câmpeanu a vorbit în exclusivitate la Antena3, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, despre efectele pe care le-a simțit după ce i s-a administrat antidotul salvator pentru omenie, vaccinul anti-COVID-19.
Aceasta a povestit că gestul său a fost dur criticat, fiind acuzată că a primit bani pentru a dezinforma populația ulterior, ba mai mult, unii s-au bucurat de moartea tatălui său.

Cu toate acestea, Silvia Câmpeanu dezvăluie că nu există loc de asemenea interpretări, având dovada în acte că nu a primit niciun ban, singura remunerație pe care ar fi putut să o primească era cea de drum, pe care a refuzat-o.

“Singurele cheltuieli care s-ar deconta ar fi cele rezonabile de transport, dar eu venind de undeva de la 10 kilometri e absolut absurd să solicit orice beneficiu material”, a declarat Silvia Câmpeanu, miercuri seară, la Antena 3.

Femeia a făcut vaccinul sâmbătă, iar acum se simte bine și își desfășoară activitățile de zi cu zi. Aceasta a povestit că atât ea, cât și soțul său au făcut vaccinul și s-au simțit similar. Singurele mici semne neplăcute au fost la început, atunci când cuplul a simțit o ușoară durere de cap care a trecut natural, fără medicație specifică în acest sens.

”Mă simt bine, merg, mănânc, dorm. Am absolut toate activitățile pe care le aveam și înainte, atât eu cât și soțul meu pentru că și el este voluntar.

M-am simțit absolut normal. Am avut o ușoară durere de cap care a venit la un moment dat și a dispărut fără niciun fel de medicație.

Din câte am înțeles, din voluntarii văzuți la acea clinică de studiu, și erau aproape 1000 de voluntari, nimeni nu a avut efecte adverse”, a mai spus Silvia Câmpeanu la ”Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”.

Cât rezistă vaccinul anti-COVID-19 și unde va fi făcut

Spre deosebire de alte vaccinuri, antidotul pentru COVID-19 are nevoie de condiții speciale de păstrare, dar și de administrare. Potrivit specialiștilor, acesta trebuie ținut la o temperatură de -80 de grade într-un ambalaj de gheață carbonică. Din acest motiv, vaccinul va fi efectuat în centre speciale și nu va putea fi făcut de medicul de familie.

”Va fi nevoie de centre de vaccinare, nu poate fi făcut la medicul de familie”, a transmis Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

De asemenea, profesorul Rafila a anunțat că, deși vaccinurile vor sosi în România în decembrie, acestea trebuie bine gândite și planificate pentru a organiza eficient persoanele din categoriile prioritare.

„Chiar dacă vaccinul va fi autorizat în decembrie, de la momentul autorizării până la vaccinarea efectivă a celor care sunt în prima linie – personalul medical, pacienții cu comorbidități – este un drum care trebuie urmat și o organizare logistică care trebuie făcută.

Aș vrea să-l rog pe domnul Tătaru, decât să anunțe aceste termene – nu știu de ce tocmai decembrie va fi luna când acest vaccin va fi disponibil în România – să se gândească la logistica extraordinară care trebuie pusă la punct”, a spus Rafila la Digi24.