O româncă, șoferiță de TIR, a murit într-un cumplit accident în Franța. A lăsat în urmă 3 copii

O româncă, șoferiță de TIR, a murit într-un cumplit accident în Franța. A lăsat în urmă 3 copii

Sfârșit tragic pentru o româncă, soferiță de TIR, care și-a pierdut viața ieri, în timpul unei curse în Franța. În momentul accidentului se afla la volan soțul femeii, șofer de TIR și el. Potrivit ultimelor informații, se pare că soțul femeii o schimbase la volan cu doar 15 minute înainte.

 Cum s-a petrecut tragedia

Lucreția Rus a murit în Franța, în cabina camionului făcută praf pe autostradă, din cauza unei neatenții a soțului său. Lucreția avea trei copii și lucra în echipă cu soțul ei, făcând de asemenea drumuri lungi în Europa în calitate de colegi.

 

Potrivit declarațiilor directorului firmei la care lucrau cei doi, soții aveau toate actele necesare și legale pentru a fi șoferi de TIR pentru curse lungi: „Lucrau amândoi în echipaj pe camionul respectiv. Erau în regulă, din punct de vedere legal, aveau atestatele, totul în regulă”, a declarat, pentru bistrițeanul.ro, directorul general al Filadelfia, Nelu Sighiartău.

Acesta a mai povestit că tot pe drumurile din Franța se mai aflau alte două TIR-uri ale firmei Filadelfia și cu puțin timp în urmă toate cele 3 TIR-uri făcuseră o pauză pentru a face plinul. Nimeni nu avea să prevestească însă, nenorocirea care s-a abătut asupra acestei familii.

Destinul nu a ținut cu Lucreția

Nelu Sigartău a afirmat că până la benzinărie TIR-ul a fost condus de soție, iar după aceea Marius a preluat cursa lăsându-și soția să se odihnească, cel mai probail.

Potrivit reprezentanților poliției franceze și consulatului de la Strassburg, cel mai probabil accidentul s-a produs din neatenția bărbatului, acesta neobservând că în fața lui este oprită circulația. Se presupune că a bărbatul a intrat cu viteză în camionul din față, fără a-și lua măsurile de precauție, creând astfel un accident puternic, în care cabina TIR-ului a fost distrusă în totalitate.

Colegii cuplului care se aflau în celălalte mașini au povestit momentele de groază la care au asistat: colega lor a fost declarată moartă pe loc, iar trupul ei a fost pus într-un sac de plastic negru, iar soțul acesteia a fost dus la spital aflându-se în stare foarte gravă.

Primarul comunei Rebra, Ștefan Danci a declarat că starea bărbatului se pare că s-a îmbunătățit: „A fost în comă, iar apoi, în timpul nopții a fost supus la două operații. Am reușit să luăm legătura cu el. E conștient. Merge spre bine. Deci el a scăpat, doar soția lui a murit”.

Lucreția a lăsat în urma ei o familie îndurerată și 3 copii mici, orfani de mamă

Marius și Lucreția aveau 3 copii, cel mai mare fiind în clasa a VII-a, iar cel mai mic are 4 ani. Vestea morții Lucreției a îndurerat atât apropiații, cât și colegii, motiv pentru care s-a decis strângerea unor fonduri pentru ajutorarea familiei.

“Vrem să activăm toate asigurările pe care le avem și să venim în spijinul acestei familii. E oricum un moment greu acum, cu toată pandemia de coronavirus, când totul cade. Dar vrem să-i ajutăm pe cei mai tare încercați, aflați în momente și mai grele. Vrem să ne implicăm în repatrierea Lucreției și aducerea în țară a lui Marius, vrem să ne ocupăm de oficiile de înmormântare și chiar să alcătuim un pachet pentru a-i sprijini pe cei trei copilași. Am înțeles că acum copiii sunt la bunica din partea mamei. Vrem să îi ajutăm pe ei și familia. Am alcătuit deja o celulă de criză, cu cei de la HR, juridic și directorul de transport pentru a face toate cele necesare ca să-i aducem acasă și să ajutăm familia”, a afirmat directorul general al companiei Filadelfia, Nelu Sighiartău.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI