O nouă specie de șopârlă a fost descoperită în Peru. Cum arată Liolaemus warjantay
Descoperire incredibilă în America Latină. O nouă specie de reptilă a fost găsită de către cercetătorii din Peru. Așa arată șopârla Liolaemus warjantay. Coloritul său este unul aparte.
Cum arată cea mai nouă specie de șopârlă
Oamenii de știință au descoperit o nouă specie de șopârlă în Peru, a declarat marți agenția națională de conservare. Noua specie de reptilă se numește Liolaemus warjantay și a fost găsită în Anzii peruvieni la o altitudine de 4.500 de metri, potrivit unui comunicat al Serviciului Național al Ariilor Naturale Protejate de Stat.
„O contribuție valoroasă a ariilor naturale protejate din Peru pentru lume este descoperirea recentă a unei noi specii de șopârlă”, se arată în comunicatul oficial al organizației mai sus menționate, scriu jurnaliștii de la France 24.
Capul acestei șopârle este de culoare gri închis, iar femelele au pleoapele într-o culoare pală de galben. Descoperirea a fost înregistrată acum câteva săptămâni, la începutul lunii septembrie 2021, în cooperare cu oameni de știință din Argentina, Chile și Bolivia.
Rezervația peisagistică a bazinului Cotahuasi, locația unde a fost găsită această nouă specie de reptilă, este o zonă protejată în regiunea Arequipa din sud-vestul Peru, cu o suprafață de 490.550 hectare.
Există mai mult de 280 de specii de șopârle Liolaemus care trăiesc într-o zonă imensă, de la Anzii Centrali din Peru până la Patagonia, la vârful sudic al Americii de Sud.
La începutul anului 2021, cercetătorii au zărit reptile din specia Liolaemus la o altitudine de peste 5.000 m, ceea ce le face reptilele care supraviețuiesc la cea mai mare altitudine din lume.
Scafandrii au găsit o comoară pe fundul oceanului
Descoperire incredibilă pe coasta Spaniei. Un grup de scanfandri a dat peste o comoară impresionantă. În timp ce curățau gunoaiele de pe fundul oceanului, aceștia au dat peste un cufăr plin de monede de aur, obiecte care datează din perioada Imperiului Roman.
O echipă profesionistă de arheologi s-a deplasat la fața locului pentru a excava comoara uitată de timp. Cufărul conținea 53 de monede de aur. Potrivit oamenilor de știință de la Institutul Universitar pentru Cercetări în Arheologie și Patrimoniu Istoric, obiectele analizate datau de la sfârșitul secolului al IV-lea și începutul secolului al V-lea.
„Este incredibil. Este visul fiecărui copil să găsească o comoară”, a declarat Luis Lens pentru El Pais. „Este unul dintre cele mai mari seturi de monede romane de aur găsite în Spania și Europa”, a declarat Jaime Molina, șeful echipei de arheologi subacvatici de la Universitatea din Alicante, într-un comunicat de presă.