O nouă materie pentru elevii de liceu. Ce ar putea studia la şcoală

de: Manolică Anca
14 07. 2023

Vești de interes pentru elevii de liceu. Aceștia ar putea studia o nouă materie importantă, care le-ar fi de mare ajutor unora. Iată anunțul făcut de ministrul Educației, Ligia Deca.

Se dorește introducerea unei noi materii la liceu

A ști să scrii și să vorbești corect din punct de vedere gramatical este un aspect de bază pe care orice persoană care a mers la școală ar trebui să îl stăpânească fără probleme. Ei bine, asta își dorește ministrul Educației, care spune că elevii de liceu ar putea studia o nouă materie: Gramatica limbii române.

Într-o postare făcută pe pagina de Facebook, Ligia Deca spune că și-ar dori, ba mai mult, consideră că este necesar ca aceștia să învețe să se exprime corect și la liceu, nu doar în gimnaziu.

Marți, 11 iulie, la Ministerul Educației a fost discutată revizuirea programelor școlare pentru liceu cu experți din Institutul de Lingvistică al Academiei Române.

”Îmi doresc și cred că este necesar ca elevii să studieze elemente de exprimare corectă și la liceu, nu doar în gimnaziu! Am încredere că acest lucru se va concretiza în noile programe pentru liceu”

„Orice reformă presupune consultarea specialiștilor pe fiecare dintre palierele pe care aceasta le implică, înainte de începerea efectivă a procesului. Sper ca discuția de astăzi să se concretizeze în lucru în echipă, atunci când vom începe procesul de revizuire a programelor școlare!”, se arată scris în postarea ministrului Educației.

”După apariția noilor legi va fi nevoie să se restructureze și programele și noi am vrea ca Institutul și alte foruri universitare să fie implicate în alcătuirea lor. E un proces mai complex care implică toate disciplinele pentru că se schimba legislația.

Ne arătăm disponibilitatea și ajutorul, pentru momentul când se reînființează, să facem parte din grupurile de lucru pentru programele de liceu”, a spus și Adina Dragomirescu, directorul Institutului de Lingvistică al Academiei Române, potrivit edupedu.ro.

Ideea este mai veche

Ideea ca gramatica să fie reintrodusă la liceu a fost lansată chiar în aceeași perioadă a anului trecut de către fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu.

Pe 13 iulie 2022, după ce legile Educației în varianta lui fuseseră într-o primă lectură în Guvern, el spunea că va fi reintrodusă gramatica în programele școlare revizuite în urma noilor planuri-cadru de la liceu, care trebuiau să intre în vigoare din septembrie 2023, după cum anunța el la acea vreme.

Citește și: O nouă materie apare în liceele din România. Disciplina pe care o vor studia elevii timp de 4 ani