09 iun. 2023 | 10:43

O nouă avertizare meteo pentru România, e Cod Potrtocaliu de vreme severă! Nu scăpăm de ploi, zonele afectate

Știri generale
O nouă avertizare meteo pentru România, e Cod Potrtocaliu de vreme severă! Nu scăpăm de ploi, zonele afectate
O nouă atenţionare de la ANM! Zonele în care vremea va face prăpăd, a fost emis Cod galben

Vremea rea nu ne ocolește deloc în această perioadă, astfel că, meteorologii avertizează că vom avea parte de averse torențiale, grindină și vijelie în mai multe județe din România. Ce zone vor fi afectate de codul galben și portocaliu de vreme rea!

Vremea rea în mai multe județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie avertizează românii din 17 județe cu privire la instabilitatea atmosferică accentuată, resimțită până vineri noapte.
Specialiștii anunță că această instabilitate se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului, cel mai probabil până vineri la ora 23:00.

Zonele vizate sunt Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş, precum şi la munte. De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp şi, izolat, de peste 40 l/mp, fenomen care ar putea strica planul de weekend al multor români, care ar fi vrut să-și desfășoare activități în aer liber.
Nici în zilele care urmează, vremea nu se va stabiliza, astfel că, în regiunile intracarpatice şi la munte, vor exista variabile atmosferice care vor pune probleme în rândul multor persoane.

În Capitală, bucureștenii vor avea parte de temperaturi specifice acestei perioade, astfel că, în intervalul 8 iunie, ora 12:00 – 9 iunie, ora 23:00, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, temperatura maximă  atingând  28 – 30 de grade, iar cea minimă, 13 – 15 grade.

Zonele în care a fost emis Cod Portocaliu de vreme rea

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgență, România, a avertizat cetățenii cu privire la fenomenele meteorologice care vor crea dificultăți atmosferice în mai multe județe, precum, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava, acolo unde vor exista averse torențiale. Local, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore). Potrivit meteorologilor, zilele următoare se vor caracteriza prin vreme instabilă, mai ales în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i optimiza sentința lui Hideg
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro