O mașină a Jandarmeriei a căzut într-un șanț pe Șoseaua Fundeni, din Capitală. Cum s-a întâmplat incidentul

O mașină a Jandarmeriei a căzut într-un șanț pe Șoseaua Fundeni, din Capitală. Cum s-a întâmplat incidentul
Mașină de jandarmerie, răsturnată într-un șanț

În cursul zilei de azi, o mașină a Jandarmeriei a căzut într-un șanț de pe Șoseaua Fundeni din București. În zona respectivă se efectua lucrări pe marginea părții carosabile.

Mașină de jandarmerie, răsturnată într-un șanț

Autospeciala s-a răsturnat într-un șanț de pe Șoseaua Fundeni, acolo unde se efectuau lucrări pentru schimbarea unor țevi. Din imaginile surprinse la fața locului, se vede cum mașina a căzut pe partea dreapta, aproape în totalitate, într-o groapă de pe prima bandă.

Pe partea dinspre banda a doua nu există deloc indicatoarele care ar trebui să semnalizeze faptul că pe margine se află un șantier în lucru, separând în acest fel zona de șantier de restul șoselei. Cel mai probabil, șoferul nu a observat șanțul și a intrat cu mașina în el.

Din fericire, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Cu toate acestea, autospeciala a fost serios avariată. Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, mașina a căzut în șanț din cauza vremii, deoarece carosabilul este alunecos.

La fața locului s-au deplasat și polițiștii rutieri care au dirijat traficul, circulația în zonă fiind îngreunată. De asemenea, la locul cu pricina au ajuns și echipaje IGSU, alături de polițiștii criminaliști, care fac cercetări. Jandarmii care se aflau în mașină vor fi audiați pentru a afla cu exactitate cum s-a produs accidentul, iar mașina va fi ridicată și dusă pentru expertiză.

Jandarmii au efectuat exerciții antitero

În urmă cu câteva săptămâni, jandarmii români au făcut exerciții antitero sub supravegherea luptătorilor israelieni. În unul dintre multiplele scenarii, aceștia au fost nevoiți să aresteze un terorist care se afla într-un bloc de apartamente, fără să alerteze civilii.

Antrenamentul forțelor de elită din Jandarmeria Română a durat două săptămâni. În ultima zi e exercițiului a venit și adjunctul comandatului Poliției de Frontieră din Israel. Acesta a precizat că orice țară din Europa ar trebui să fie antrenată pentru a interveni în astfel de situații.

„Ne aflăm într-o realitate în care terorismul continuă să crească în Europa şi în întreaga lume. Nu avem privilegiul să ne culcăm pe lauri.”, a declarat generalul de brigadă Yezhak Brinder Berik, adjunctul comandantului Poliției de Frontieră din Israel.

Cei patru polițiști antrenori israelieni care i-au supravegheat pe jandarmii noștri trec prin astfel de situații foarte frecvent la ei în țară.

„Ne putem confrunta în orice moment cu un atac de felul acesta şi e bine să ne antrenăm”, a declarat col. Teodor Cernat, coordonatorul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi din Dâmboviţa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI