O imagine cât o mie de cuvinte. David Popovici, îngrijorat după ce s-a calificat în semifinale la Campionatul Mondial de Natație – FOTO

de: Sorin Barbu
26 07. 2023

David Popovici trece perioadă foarte proastă la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka. A condus trei sferturi din finala de la 200 de metri liber, dar a cedat la ultimul bazin și nu doar că a ratat medalia de aur, ci și podiumul. Sportivul român este foarte afectat, iar imaginea de la finalul cursei din serii de la 100 de metri arată cât se poate de clar starea de spirit în care se află.

David Popovici, afectat de eșecul din proba de 200 de metri. Cum a fost fotografiat sportivul după ce s-a calificat în semifinale la 100 de metri

David Popovici este foarte afectat după cursa de marți din finala de la 200 de metri liber de la Campionatul Mondial de Natație. A condus lupta mai bine de trei sferturi, dar a cedat din punct de vedere fizic pe final și nu a câștigat nici măcar un loc pe podium, după ce anul trecut a cucerit medalia de aur. Pe ultimii 50 de metri a fost cel mai lent dintre cei opt finaliști.  Iar la interviurile de la final a recunoscut că a fost foarte obosit și că îi este clar că a făcut greșeli în pregătire.

„Da, m-am simțit groaznic. Nu cred că am mai obosit așa niciodată. Pregătirea nu a fost atât de bună, nu am apucat să ne antrenăm atât de bine pe cât ne-ar fi plăcut pentru că au apărut una, alta.

Au fost metode de antrenament pe care a trebuit să le improvizăm, dar o să învăț din asta”, le-a spus jurnaliștilor de la Yonhap News Agency.

David Popovici a luptat astăzi pentru un loc în semifinala de la 100 de metri liber, proba la care este deținătorul titlului, dar și al recordului mondial. A terminat cursa pe locul doi și și-a obținut locul pentru semifinale, dar la final a avut mina unui om foarte trist. S-a uitat abătut la cronometru, fără niciun zâmbet pe fața lui, semn că este foarte afectat.

David Popovici of Romania reacts during the men’s 100m freestyle heats at the World Swimming Championships in Fukuoka, Japan, Wednesday, July 26, 2023.,Image: 791919124, License: Rights-managed, Restrictions: This content is intended for editorial use only. For other uses, additional clearances may be required., Model Release: no, Pictured: David Popovici, Credit line: Lee Jin-man / AP / Profimedia

Jurnaliștii de fața locului amintesc că sportivul radia de bucurie după fiecare cursă și le făcea mereu semne oamenilor din staff că totul este în regulă. De data aceasta nu a schițat niciun gest. A părut doar că vrea să iasă cât mai repede din bazin.

Sursa Foto: Profimedia