O femeie din Botoșani nu a fost sancționată, deși a spus că a ieșit doar să-și plimbe rața. Ce au constatat polițiștii

O femeie din Botoșani nu a fost sancționată, deși a spus că a ieșit doar să-și plimbe rața. Ce au constatat polițiștii

Multă lume nu a fost de acord cu izolarea la domiciuliu și, după promulgarea Ordonanțelor Militare, au tot încercat să fenteze organele abilitate și să iasă la plimbare, cu diferite scuze. Așa au făcut și o parte din botoșăneni.

O femeie din Botoșani nu a fost sancționată, deși a spus că a ieșit doar să-și plimbe rața

Cei care au fost prinși pe străzi, chiar dacă aveau declarația pe propria răspundere, tot nu ar fi avut voie să iasă, dacă vorbim de cei în vârstă, mulți dintre ei prezentând tot felul de motive în fața polițiștilor care verifică, după caz, adeverințele, legitimațiile sau declarațiile pe proprie răspundere, în vederea efectuării deplasărilor, având în vedere restricționările de circulație în vigoare.

„Cei mai mulți care nu au declarație, spun că merg după țigări, sau că au imunitate, sau că nu există niciun virus”, povestește un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani.

Ce au constatat polițiștii

Printre cei în cauză s-a nimerit și bunicuță, în vârstă de 60 de ani, dintr-un cartier botoșănean, care ieșise la plimbare cu..o rață. Polițiști au fost senzibilizați atunci când au oprit-o pe femeia care își plimba rața. După spusele femeii, a crescut rața în propriul apartament, de când pasărea era un boboc. În cele din urmă femeia a scăpat, polițiștii nu au mai sancționat bătrânica, oferindu-i în schimb recomandări de bune practici pentru protejarea acesteia și a celor din jur.

„Era în jurul blocului. Și având în vedere că este cunoscută de polițiștii din zonă și știm că are rața de când era boboc, nu a fost sancționată. Doar recomandări să se protejeze”, relatează surse polițienești.

Reamintim că din data de 2 aprilie amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare cresc și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5000 de lei, cât erau până acum. Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare crește de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI