O femeie a pus bicarbonat de sodiu în cuptor. Ce s-a întâmplat după doar 10 ore

Bicarbonatul de sodiu, aliatul gospodinelor. O femeie l-a pus în cuptor și a observat efectele magice după 10 ore

Cuptorul aragazului este, cu siguranță, cel mai murdar loc din bucătărie. În plus, efortul de a-l curăța este uriaș. Bicarbonatul de sodiu poate ajuta gospodinele să scape de ”grija zilei de mâine”, având mai ușor un aparat de gătit gata să facă față oricărei fripturi suculente, lăsate cu orele în cuptor, sau unei prăjituri aromate, făcute de pofta copiilor.

Curăță cuptorul ușor și rapid cu cea mai ieftină soluție: bicarbonatul de sodiu

Curățarea cuptorului, în special când este foarte murdar, nu este cea mai atrăgătoare activitate, dar atunci când e făcută ca la carte, devine una dintre cele mai satisfăcătoare îndeletniciri. Însă, ”ca la carte” nu înseamnă că trebuie să îți ocupe tot weekendul. Există trucuri care te pot ajuta să scapi repede de corvoadă, făcându-ți munca mai ușoară.

Unul dintre ele implică bicarbonatul de sodiu. Formează o pastă din 1/2 cană de bicarbonat de sodiu și 2-3 linguri de apă. Scoate totul din cuptor și, frecând ușor, întinde pasta de bicarbonat pe toate suprafețele interioare. Este recomandat să folosești mănuși pentru această acțiune, dar și să eviți elementele de încălzire din cuptor. Așteaptă 10 ore, timp în care poți curăța rafturile aparatului astfel: întinde un prosop uzat în cadă sau cabina de duș, presară o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu deasupra, stropește totul cu oțet și lasă soluția să acționeze.

Toarnă apă fierbinte peste, cât să acopere totul, și lasă-l așa peste noapte. A doua zi, freacă elementele cu un burete și clătește-le cu apă. După ce au trecut cele 10 ore, revino la cuptor și șterge cu o cârpă umedă pasta aplicată anterior. Pasul următor este să stropești cu oțet toate zonele care mai conțin urme albe. În final, șterge din nou întregul cuptor, până când se curăță complet, apoi pune rafturile curate la loc.

Sfaturi prețioase

Lăsați plita să se curețe singură

Reziduurile arse pot părea imposibil de scos, încât, în cele din urmă, devii resemnat. Dar nu trebuie să fie așa. Cea mai ușoară metodă de a curăța urmele de arsură, alimente arse și grăsime de pe plita electrică pot fi date uitării cu ingrediente clasice: oțet și bicarbonat de sodiu. De asemenea, ingredientul special al acestei metode este timpul. După ce așterni peste aparatul de gătit cele două minuni din bucătărie, lasă să acționeze cât îți permite ceasul.

Înmuiați butoanele cuptorului

Dacă butoanele cuptorului se pot desprinde, cel mai simplu mod de a le curăța este să le înmuiați în apă caldă și detergent de vase, în timp ce lucrați la restul cuptorului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI