O fată de 14 ani ar fi găsit tratamentul perfect anti-COVID. Cum a reușit

Anika Chebrolu șuptă pentru un tratament ămpotriva COVID-19

Jurnaliștii de la CNN au relatat povestea unei tinere de 14 ani care lucrează la un posibil tratament COVID-19. Anika Chebrolu ar fi fost și premiată pentru acest demers.

Anika Chebrolu ar fi găsit tratamentul anti-COVID

Pe măsură ce oamenii de știință din întreaga lume se luptă pentru a găsi un tratament pentru coronavirus, o fată tânără se remarcă printre ei. Puștoaica de 14 ani din statul Texas lucrează pentru a găsi un posibil remediu pentru COVID-19.

Faptul că cercetătorul are 14 ani și acum este recunoscut la nivel național, este puțin diferit. Anika Chebrolu, elevă la liceul ”Independence” din Frisco, a câștigat recent 3M Young Scientist Challenge și 25.000 de dolari.

”Am dezvoltat această moleculă care se poate lega de o anumită proteină de pe virusul SARS COVID-2. Această proteină prin legarea la ea va opri funcția proteinei. Am început cu o bază de date de peste 682 de milioane de compuși.

În ultimele două zile, am văzut că există o mulțime de hype media despre proiectul meu, deoarece implică virusul SARS-CoV-2 și reflectă speranțele noastre colective de a pune capăt acestei pandemii, deoarece eu, ca toți ceilalți, doresc să ne întoarcem înapoi în viața noastră normală în curând”, a declarat Anika Chebrolu pentru CNN.

Coronavirusul a ucis peste 1,1 milioane de oameni la nivel global de când China a raportat primul său caz Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în decembrie.

Statele Unite au peste 219.000 de decese, potrivit datelor Centrului Universitar Johns Hopkins pentru Știința și Ingineria Sistemelor.

Anika Chebrolu
Anika Chebrolu

Cum a reușit Anika acest lucru

Anika a spus că a fost inspirată să găsească remedii potențiale pentru viruși după ce a aflat despre pandemia de gripă din 1918 și a aflat câte persoane mor în fiecare an în Statele Unite, în ciuda vaccinărilor anuale și a medicamentelor anti-gripale de pe piață.

”Anika are o minte curioasă și și-a folosit curiozitatea pentru a pune întrebări cu privire la un vaccin pentru Covid-19. Munca ei a fost cuprinzătoare și a examinat numeroase baze de date. De asemenea, a dezvoltat o înțelegere a procesului de inovare și este un comunicator magistral. Dorința ei de a-și folosi timpul și talentul pentru a face din lume un loc mai bun ne dă tuturor speranțe.”, a declarat pentru CNN dr. Cindy Moss, un judecător al 3M Young Scientist Challenge.

Anika Chebrolu a participat la concurs în urmă cu câteva luni și, inițial, și-a planificat proiectul pentru gripa sezonieră. Ulterior, l-a schimbat în COVID-19 și spune că a fost condusă de scopul pandemiei și de oamenii care sufereau.

Ea se descrie ca o adolescentă tipică care intenționează să urmeze o carieră de cercetător medical când iese din școală.

”Avem întotdeauna această teamă constantă de cine va fi afectat de coronavirus. Bunicul meu când eram mai tânără, mă îndemna mereu și îmi spunea să mă îndrept spre știință. De fapt, era profesor de chimie și îmi spunea mereu să învăț tabelul periodic al elementelor. De-a lungul timpului am ajuns să iubesc acest domeniu.”, a mai spus Anika Chebrolu.

În acest moment, Anika Chebrolu își echilibrează căutarea pentru o vindecare COVID între formarea de dans clasic indian și practicarea abilităților sale de artist.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI