O elvețiancă a rămas impresionată după ce a vizitat România, pentru prima dată. Reacția ei, de nedescris
O vizitatoare din Elveția a sosit în România și a explorat zona Cheile Oltețului, situată în județul Gorj. Este locul perfect pentru cei care doresc să scape în natură, atâta timp cât vremea rămâne frumoasă. O elvețiancă a rămas impresionată după ce a vizitat România, pentru prima dată!
Ce a spus o turistă din Elveția despre Cheile Olteţului
Pantele abrupte sunt ideale și pentru escaladă. Cheile se întind pe aproximativ doi kilometri și pot fi explorate atât cu mașina, cât și pe jos.
Peisajul este spectaculos datorită pereților de stâncă, care se înalță la peste 200 de metri.
Ilonka, originară din Elveția, a descoperit pentru prima dată acest loc minunat. Ea adună zeci de copii din țară și îi sprijină să-și depășească limitele în mijlocul naturii, conform informațiilor furnizate de Observator.
„E minunat! Şi poţi vedea asta după chipurile fericite ale copiilor. E o aventură minunată pentru ei”, a spus Ilonka.
„E interesant. E multă adrenalină mai ales că noi suntem copii de la oraş. E mai greu un pic, dar ne descurcăm”, a declarat un tânăr.
„Dorinţa noastră a fost de a-i scoate puţin din zona lor de confort, că mai nou elevii îşi petrec timpul mai mult pe telefoane”, a explicat coordonatorul Elena Florescu.
Ce mai poți vizita în acea zonă
Anual, zeci de mii de turiști, atât din țară cât și din străinătate, vizitează această mică localitate situată la poalele muntelui.
Ion Pătroescu, ghid, explică faptul că Cheile Oltețului trebuie considerate ca un întreg, explicând că inițial era un singur versant. Râul Olteț a modelat peisajul, transformând un mare lac de acumulare într-un baraj natural cu cascade. În versantul Căpăţânii se găsesc peste 200 de peșteri și grote.
„Cheile, trebuie să le privim ca pe un întreg. Pe vremuri, era un singur versant, iar râul Olteţ este vinovat pentru tot ce vedem acolo pentru că în spatele acestor versanţi era un mare lac de acumulare, un baraj natural, cu cascade, cădere de apă în vârf de munte. În versantul Căpăţânii, găsim peste 200 de peşteri şi grote”, a precizat Ion Pătroescu, ghid.