O companie americană a vrut să investească în CSA Steaua. Ce sumă au ratat militarii și cine s-a opus afacerii

de: Gabriel Peneș
02 02. 2022

O companie americană a vrut să investească în CSA Steaua. Clubul militar se zbate, fără niciun obiectiv clar, în Liga a 2-a. Echipa antrenată de Daniel Oprița nu poate promova, deocamdată, în Liga 1, din cauză că trebuie să se transforme în club privat, conform regulamentelor FRF. Fostul selecționer, Victor Pițurcă, a dezvăluit că a fost la un pas să aducă, vara trecută, o mare companie americană care dorea să investească în gruparea militară. Totul a picat din cauza ministrului Apărării de atunci.

O companie americană a vrut să investească în CSA Steaua

O companie americană a vrut să investească în CSA Steaua. Gruparea militară a promovat degeaba, deocamdată, în Liga a 2-a. Formația pregătită de Daniel Oprița nu poate să urce în Liga 1 până nu se va transforma într-un club privat. Au existat tentative de găsire a unui patron dornic să investească în club, ca în 2020, cu frații Pavăl, ce dețin Dedeman, dar nu s-a concretizat nimic.

CSA Steaua deține la ora actuală, marca, sigla și palmaresul până în 1998 al fostei Steaua București, în urma unor procese ce încă nu s-a încheiat definitiv avute cu Gigi Becali, finanțatorul FCSB. Cunoscut ca un apropiat și susținător al celor de la CSA Steaua, Victor Pițurcă a dezvăluit că a găsit în vara trecută o companie dispusă să preia pachetul majoritar de acțiuni la formația din Ghencea.

Ce sumă au ratat militarii și cine s-a opus afacerii

CSA Steaua beneficiază, în acest moment, de noul stadion Steaua, a cărui construcție a costat aproape 100 de milioane de euro. Însă doar întreținerea arenei scoate din bugetul public o sumă de aproximativ 1 milion de euro pe an. În plus, rămâne problema transformării clubului într-unul privat, condiție absolut necesară pentru ca steliștii să poată ajunge în Liga 1.

Victor Pițurcă, fostul selecționer, dar și legendă a clubului militar, a dezvăluit că în vara trecută a fost aproape de a convinge o companie americană să investească în CSA Steaua. Iar suma era una uriași, între 50 – 100 de milioane de euro. Cel care s-a opus afacerii a fost ministrul Apărării de la acea vreme, care este nikmeni altul decât actualul prim-ministru, Nicolae Ciucă.

„Ministrul a zis că mai așteaptă”

„Mie mi se pare foarte normal ca CSA Steaua să poată promova. Eu nu știu absolut nimic de acolo. Eu am avut o tentativă în vară, când discutasem cu cineva alte afaceri. Și am propus unei companii din America să se bage. Au fost încântați și m-am întâlnit cu cineva.

Dar am înțeles că ministrul a zis că mai așteaptă, că ați văzut ce s-a întâmplat atunci cu asta.

Băi, veneau oamenii și băgau 50, 100 de milioane de dolari. CSA Steaua trebuie să fie în prima ligă, să fie campioană, să joace în Champions League. Nu știu ce se întâmplă acolo”, a spus Victor Pițurcă, la Digi Sport.

Despre CSA Steaua, Victor Pițurcă a mai declarat că i se pare normal ca Ministerul Apărării să aibă echipă de fotbal și că formația ar trebui să ajungă în Liga 1, să fie campioană și să joace în Champions League. În „războiul” juridic dintre CSA Steaua și FCSB-ul lui Gigi Becali, fostul selecționer se află de partea celor care susțin că gruparea militară este adevărata continuatoare a echipei care a câștigat inclusiv Cupa Campionilor Europeni, în 1986.