O bancă importantă din România a luat o decizie majoră. Ce români sunt vizați

de: Alex Cazacu
08 07. 2020

O bancă din România își propune să susțină companii antreprenoriale, care nu dispun de suficiente resurse proprii pentru a susține dezvoltarea fluidă a afacerii și care sunt și cele mai rapid afectate în momentele de scădere economică la nivel național.

O bancă importantă din România a luat o decizie majoră. Ce români sunt vizați

Direcția Micro, este înființată de Otp Bank România. În cadrul acestui program pot beneficia de servicii dedicate de finanțare și consultanță companiile cu o cifră de afaceri de până la un milion de euro anual.

Serviciile acestui program pentru firmele cu afaceri de până la un milion euro, care reprezintă cel mai mare procent dintre cele peste un milion de companii active din România, sunt disponibile prin intermediul rețelei de sucursale OTP Bank, antreprenorii fiind consiliați de personal specializat dedicat în construirea pachetelor financiare optime pentru dezvoltare și investiții.

Ce spun reprezentanții băncii despre noul program

Banca spune că, prin noua direcție specializată vrea să susțină companiile antreprenoriale și profesiile liberale cu produse și soluții bancare adaptate. Direcția Micro urmează să funcționeze în cadrul Diviziei Retail , coordonată de Roxana Hidan, Director General Adjunct și Radu Râmbeț în funcția de director al Direcției.

O bancă importantă din România a luat o decizie majoră. Ce români sunt vizați

„Noua dezvoltare și specializare a serviciilor OTP Bank, prin lansarea Direcției Micro, face parte din orientarea noastră către mediul antreprenorial și susținerea activității acestui segment de companii cu importanță ridicată la nivel național. Este totodată un nou pas în strategia de dezvoltare a băncii pentru următorii cinci ani – Apollo, anunțată anul trecut, prin care, alături de o echipă dedicată și prin produse personalizate, ne vom concentra asupra companiilor mici din România”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct, Divizia Retail, OTB Bank România.

Anul trecut OTP Bank avea active de 13,3 miliarde de lei, în creștere cu o cincime față de anul 2018, și ocupă locul 9 în topul băncilor din România.