O actriță română, în stare gravă la spital. A fost internată de urgență

O actriță română, în stare gravă la spital. A fost internată de urgență
O actriță de la noi, în stare gravă la spital din cauza COVID-19

O actriță de la noi se află în stare gravă în spital. Aceasta a fost internată de urgență. Despre cine este vorba și care este starea sa de sănătate de la momentul acesta?

O actriță de la noi, de urgență la spital! Artista se află în stare gravă

O celebră actriță de la Teatrul Național se află în spital. Din păcate, starea acesteia este gravă. Mai exact, este vorba despre Valeria Gangealov, care se zbate între viață și moarte la spitalul Elias din București, conform antena3.ro.

Artista în vârstă de 90 de ani e cunoscută pentru rolul de prezentatoare a galei festivalului Cerbul de Aur de la Brașov în 1969. Aceasta a deschis seara alături de Andrei Magheru, bărbat cu care s-a căsătorit.

Actrița a avut o carieră impresionantă în cadrul Teatrului Național, loc unde a activat între anii 1954-2004, ulterior în anul retragerii a fost distinsă cu Ordinul Meritul Cutural în grad de Comandor.

Rorurile memorabile sunt din „Oameni și șoareci”, care s-a jucat 13 ani, dar și personajul Sonia din „Camera de alături”, pentru care primit Premiul de creație în 1983. De asemenea, vocea ei a fost auzită în nenumărate piese de teatru radiofonic.

Filmografie

La Moara cu noroc (1955) – doamna în doliu
Momente Caragiale – Tren de plăcere (1958)
Mutter Courage (1962) – Yvette Pottier
Columna (1968) – dublaj de voce Andrada
Castelul condamnaților (1970) – bucătăreasa cehă Vlasta (nemenționată)
Mihai Viteazul (1971) – dublaj de voce
Serata (1971)
Puterea și adevărul (1972)
Un august în flăcări (1973)
Departe de Tipperary (1973)
Când trăiești mai adevărat (1974)
Singurătatea florilor (1976) – Ema
Mihail, câine de circ (1979) – Mary Emory
Bietul Ioanide (1980) – dublaj de voce Doamna Lascaris
Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu (1980)
Ultima noapte de dragoste (1980)
Promisiuni (1985)

Biografie

„Portretul Valeriei Gagealov a fost reprezentat pe un timbru poștal emis de Romfilatelia în anul 2004 în cadrul emisiunii Stele de aur ale scenei și ecranului, menită să promoveze valorile cultural-artistice românești care au reușit să insufle dragostea pentru teatru și film. Face parte din Generația de aur a teatrului și filmului românesc alături de Mircea Albulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Draga Olteanu Matei, Marin Moraru, George Motoi, Sebastian Papaiani, Florin Piersic, Mitică Popescu, Sanda Toma și Olga Tudorache. Valeria Gagialov și Andrei Magheru au fost cei mai apreciați, cei mai îndrăgiți prezentatori ai Festivalului de muzică ușoară, Cerbul de Aur, de la Brașov. Actrița a fost prima soție a actorului Constantin Codrescu, în anii 1950, când, mama actorului, aflată în depresie, de teamă că actrița îl îndepărtează de ea, îi administrează în mâncare și băutură niște prafuri ciudate, posibil otrăvuri. După ce actrița și-a revenit, relația soților-actori s-a destrămat” (Sursa: m.cinemagia.ro)