Nu vrei să plătești cursa de taxi? Ce pedeapsă aspră te așteaptă, de fapt

Nu vrei să plătești cursa de taxi? Ce pedeapsă aspră te așteaptă, de fapt
Ce patesc cei care nu isi platesc taxiul

S-a aflat ce vei păți dacă nu vrei să plătești cursa de taxi. Un bărbat din București a pățit-o urât de tot după ce a fugit fără să plătească cursa șoferului de taxi care l-a transportat acolo unde a avut nevoie. Ce pedeapsă aspră te așteaptă, de fapt, vezi în rândurile de mai jos.

Pedepse aspre pentru cei care nu își plătesc cursa de taxi. Un bucureștean este primul care a pățit-o

Românii care vor folosi firmele de taxi și nu vor plăti serviciile riscă să ajungă pentru o bună perioadă de timp în spatele gratiilor. Un bărbat a pățit-o deja, a ajuns după gratii. Așadar, dacă te urci într-un taxi și nu ai destui bani pentru a plăti cursa respectivă, ai putea primi pedeapsa cu închisoare, conform legislației în vigoare.

Sancțiunea poate fi dată, în contextul în care, în Codul Penal, există prevăzută pedeapsa cu închisoarea pentru toți cei care se folosesc de bunuri sau servicii, știind că nu le vor putea achita.

1 an și 7 luni de închisoare pentru că nu și-a plătit taxiul

Așa a procedat un bărbat care a solicitat o mașină de taxi, iar când a ajuns la destinație a fugit fără să achite cursa. Acesta a fost condamnat la 1 an și 7 luni de închisoare.

Ce patesc cei care nu isi platesc taxiul
Ce patesc cei care nu isi platesc taxiul

Decizia a fost dată de Curtea de Apel București. De asemenea, cei care intenționează să mai facă așa ceva trebuie să știe că pedeapsa maximă este de 3 ani de închisoare. În plus, cei care nu plătesc riscă, de asemenea, și o amendă.

Free Now iese de pe piața din România

Pe de altă parte, serviciul de ride sharing Free Now iese de pe piața din România în data de 30 Iunie 2022, conform unui anunț al companiei Clever Tech SRL. Astfel, pe piața din România rămân doar Bolt și Uber, care au o cotă de piață mai mare.

Conform companiei, Free Now se va concentra mai departe pe alte piețe din Europa, acolo unde Bolt și Uber nu există sau au o poziție pe piață mai puțin puternică decât în țara noastră.

Comunicatul Free Now

„Începând cu sfârșitul zilei de 30 iunie 2022, compania Clever Tech SRL va înceta activitatea sa în România. Aplicația Free Now nu va mai fi disponibilă pentru utilizatorii noștri conform deciziei atașate acestui email. Încetarea operațiunilor pe această piață a fost o decizie luată cu foarte mare greutate, care va permite companiei sa se concentreze pe investiții ulterioare pe piețele cheie din Europa, în care obiectivul de a construi o platformă completă de servicii de multimobilitate se poate realiza”, se arată în anunțul companiei.