Nu mai ține produsele în ambalaje de plastic în frigider! Greșeala pe care o fac mulți oameni

de: Manolică Anca
13 05. 2023

Cu siguranță, în fiecare bucătărie se regăsesc acele recipiente de plastic în care se pot depozita alimentele. Pe măsură ce crește gradul de conștientizare a problemelor de sănătate și de mediu ale plasticului, unii consumatori se întreabă dacă este timpul să renunțe la acele recipiente vechi. Ei bine, da. Iată de ce.

De ce nu e bine să ții produsele în ambalaje de plastic în frigider

Efectele negative ale comportamentului uman asupra mediului înconjurător au devenit un subiect de discuție din ce în ce mai fierbinte în ultimii ani, și pe bună dreptate. Planeta noastră este mai amenințată ca niciodată și, în ciuda atenției aduse de campaniile „go-green”, un obicei de care mulți oameni pur și simplu nu pot scăpa este folosirea prea multor pungi de plastic, și în scopuri greșite.

Deși acestea sunt comode și ușor de găsit în marile lanțuri de supermarketuri, ele reprezintă o amenințare pentru sănătatea noastră, precum și pentru mediu. Dacă și tu depozitezi alimente în frigider sau în cămară în pungi de plastic, noi îți vom dezvălui câteva dintre motivele pentru care ar trebui să nu mai faci asta.

Renunță la acest obicei

Alimentele nu pot respira

Deși se spune că pungile de depozitare din plastic care creează un sigiliu ermetic vor ajuta la păstrarea alimentelor proaspete pentru mai mult timp, acest lucru nu este deloc adevărat. Legumele au nevoie de spațiu pentru a respira, așa că eliminarea întregului aer le va face de fapt să se strice mai repede.

Supraîncărcare chimică

Materialele plastice nu sunt materiale naturale, ci artificiale și sintetice, iar procesul lor de fabricație implică un amestec de substanțe chimice dăunătoare. Bisfenolul A și ftalații sunt doi dintre principalii vinovați care se pot infiltra în alimentele depozitate și le pot contamina.

Lumină verde pentru bacterii și dăunători

Mulți oameni nu își dau seama că pungile de plastic pentru depozitarea alimentelor pot fi străpunse de dăunători și insecte mici, precum și că sunt predispuse la contaminarea bacteriană. Acest lucru înseamnă că este esențial să speli fructele sau legumele și să îndepărtezi toată murdăria înainte de a le depozita în frigider.

Cum să depozitezi unele fructe și legume

Descoperă câteva trucuri de a păstra mai mult timp anumite fructe și legume la frigider:

Sparanghel: spală-l, taie puțin din capete și pune-le într-un borcan cu puțină apă. Nu uita să reînprospătezi periodic apa.

Afine: spală afinele, pune-le într-un bol cu apă cu un strop de amestec format din sare, apă și oțet, pentru a distruge orice bacterie. Usucă-le apoi complet și depozitează-le într-un recipient căptușit cu prosop și fără capac în frigider.

Mărarul sau rozmarinul: scoate-le din recipiente, taie-le capetele și pune-le într-un pahar cu puțină apă ca pe un buchet de flori. Reîmprospătează apa în mod regulat.

Citește și: Detergenții vor fi interziși la sticlă sau pungă de plastic? Ce se pregătește în Uniunea Europeană