Nu mai ţine ficusul în casă! E periculos, dar prea puţini români au habar de ce

de: Sabina Anastasia
02 09. 2023

Dacă și ție îți plac plantele de apartament, iar ficusul este una dintre florile tale preferate, ai ajuns la locul potrivit. Specialiștii susțin că nu ar trebui să o ții în interiorul locuinței tale. Află în rândurile de mai jos ce descoperiri au făcut cercetătorii. Este foarte periculoasă.

Ficusul, una dintre cele mai toxice plante

Poate să pară o plantă obișnuită, cu frunze verzi, înguste, însă este o specie cu cerințe de îngrijire și creștere specifice. Cu toate că este flexibilă și poate produce flori extraordinar de frumoase, este foarte pretențioasă și poate fi chiar periculoasă, potrivit studiilor specialiștilor.

La o primă vedere, un ficus poate transforma total estetic o locuință, indiferent de mărimea lui. Este o plantă foarte elegantă, mai ales când înflorește. Crește rapid, de obicei vezi schimbări în doar câteva săptămâni. Pe cât de spectaculoasă e, pe atât de mare e pericolul pe care-l reprezintă.

Dacă îți plac plantele de apartament și ai un ficus, cel mai probabil l-ai așezat într-o încăpere din locuința ta. Nu este recomandat să ții această floare la interior. Specialiștii recomandă plasarea ei în spații exterioare, cum ar fi un balcon sau chiar o grădină amenajată.

Ficusul poate fi periculos atât pentru oameni, cât și pentru animalele de companie. Dacă nu ai pisică sau câine, n-ar fi bine să te relaxezi în această privință, fiindcă planta poate face foarte mult rău, mai ales dacă ajunge pe mâna unui copil inconștient de pericol.

Ce ascunde seva din frunzele acestei flori

Specialiștii care au studiat ficusul au ajuns la concluzia că seva lui, de culoare albă, este otrăvitoare pentru oameni, dar și pentru animalele de companie, potrivit informațiilor publicate pe portalul Science Direct. În plus, și frunzele, dar și florile sale pot conduce la incidente neplăcute.

Dacă frunza sau petalele florilor sunt ingerate de un copil sau de un animal, pot să le pună în pericol starea de sănătate. Mai mult decât atât, dacă o frunză este ruptă, iar seva sa ajunge pe pielea umană, poate să provoace arsuri care lasă cicatrici ce nu pot fi vindecate.

În ceea ce privește florile de ficus, cercetătorii au arătat că acestea absorb substanțe foarte nocive, printre care se numără benzenul, formaldehida și fenolul.

Dacă te numeri printre persoanele care cred în energiile transmise prin plante, s-ar putea să te gândești de două ori dacă să păstrezi sau nu ficusul. Despre această floare se spune că afectează viața oamenilor, înrăutățind starea de sănătate. Aceasta contribuie la apariția invidiei, a furiei și a certurilor.