Nu mai pune pâinea în frigider. Unde se ţine pentru a rămâne proaspătă mai mult timp

de: Ioana Bucur
12 05. 2023

Cu toate că este un obicei pe care l-au adoptat tot mai multe persoane în ultima vreme, specialiștii susțin că este o mare greșeală. Află, din rândurile de mai jos, de ce nu ar trebui să mai pui pâinea în frigider și unde se ține, de fapt, pentru a rămâne proaspătă mai mult timp.

De ce nu ar trebui să mai pui pâinea în frigider

Primul lucru pe care îl facem când ajungem acasă după o sesiune de cumpărături la piață sau la supermarket este să curățăm și să punem în frigider alimentele cumpărate. Acest aparat ce nu lipsește din casele românilor este un ajutor de nădejde pentru păstrarea mâncărurilor și produselor proaspete pentru cât mai mult timp.

În ultimii ani, tot mai multe persoane au început să aplice un truc care promite să „prelungească viața” unui produs alimentar de bază: pâinea. Cu toate astea, specialiștii susțin că nu este o soluție potrivită.

Pâinea nu ar trebui ținută în frigider, pentru că umezeala rezultată din deschiderea frecventă a ușii acestuia va favoriza apariția și dezvoltarea mucegaiului.

Te-ar putea interesa și: Unde se ţine laptele în frigider, de fapt. Aşa rezistă mai multe zile, greşeala făcută de gospodine

Sfaturile specialiștilor

Specialiștii recomandă să fie ținută pe blatul de bucătărie, învelită bine într-o pungă din hârtie sau într-o cutie specială pentru pâine, fără să fie expusă la razele soarelui sau la lumină puternică. Poate fi ținută fără griji în cămară, la întuneric și temperatură mai scăzută decât în restul casei. Vei vedea că va rezista până la cinci zile.

Nici bananele nu ar trebui ținute în frigider. Aceste fructe se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, cu codițele înfășurate bine în hârtie. Dacă sunt puse la rece, se vor înnegri mult mai repede.

Cu toate că există un raft special pentru el, vinul nu ar trebui pus la frigider. Această băutură se păstrează cel mai bine la o temparatură de cel mult 15 grade Celsius, de preferat în cămară sau într-o pivniță.

Te-ar putea interesa și: Alimentele toxice pe care mulți români le au în frigider. Este timpul să renunți la consumul lor