Nu mai pune lapte în omletă. Ingredientul secret al lui Florin Dumitrescu ca să fie pufoasă și gustoasă

de: Năstase Mirabela
30 09. 2023

Dacă vrei să faci o omletă pufoasă și gustoasă, trebuie să renunți să mai pui lapte în ouă. Altul este ingredientul care o face gustoasă și îi dă o textură aparte. Secretul a fost dezvăluit de chef Florin Dumitrescu. Iată ce ingrediente conține omleta perfectă și care este modul de preparare!

Ingredientul secret pe care să-l pui în omletă

Nu mai pune lapte în omletă. Chef Florin Dumitrescu te învață cum să faci omleta cea mai bună. Astfel, pentru a schimba textura finală a preparatului, trebuie să renunți să mai pui lapte în ouă. Bucătarul recomandă un alt ingredient care va face diferența, și anume, smântâna lichidă.

Tot ce trebuie să faci este să spargi ouăle într-un vas în care să le mixezi foarte bine, până devin spumă. Astfel, cu cât compoziția este mai aerisită, cu atât va fi mai pufoasă. Iar smântâna lichidă dă un real ajutor în acest sens. Florin Dumitrescu a amintit și alte ingrediente pe care le poți adăuga cu succes în omletă, precum: ardei gras, ceapă, bacon, verdeață, mult cașcaval.

Ingrediente omletă

  • 2 ouă proaspete;
  • ulei de măsline;
  • smântână lichidă;
  • sare, piper.

Sparge ouăle într-un bol de bucătărie. Condimentează ouăle cu sare și cu piper, după gust. Adaugă puțin ulei de măsline și puțină smântână lichidă. Bate ouăle și restul ingredientelor cu ajutorul unui tel. Pune apoi puțin ulei de măsline într-o tigaie adâncă și încinsă. Adaugă în tigaie amestecul de ouă bătute. Când pe fundul tigăii se observă că ouăle se gătesc, mută tigaia în cuptor. Lasă omleta în cuptor, la 190 de grade Celsius, vreme de 6-7 minute.

Trucuri pentru o omletă perfectă

Pentru ca omleta ta să fie perfectă, te ajutăm cu niște trucuri. Mai întâi, pe lângă ingredientele proaspete, trebuie să alegi și ustensilele potrivite. Spre exemplu, alege o tigaie cu înveliș antiaderent și potrivită ca dimensiune, precum și o spatulă rezistentă termic, ce nu zgârie suprafața tigăii. Apoi, ține cont de faptul că trebuie să ajustezi cantitatea de ouă la mărimea tigăii și să nu faci economie de timp.

Tigaia trebuie încinsă bine în prealabil. Astfel, înainte de a pune în ea compoziția, asigură-te că ai adăugat puțin ulei sau unt în ea și că o lași să se încingă până când ar sfârâi dacă ai pune apă în ea.

Un alt truc este să nu amesteci în ea. Odată pusă în tigaie, las-o să se închege pe toată suprafața tigăii, la bază. Înclină apoi tigaia pentru a închega toată compoziția.