Nu mai pune ceapă uscată în salata orientală. Ingredientul care schimbă tot gustul, numai aşa o să o prepari de acum
Vara, salatele sunt unele dintre cele mai preferate mâncăruri de către români. Pe lângă gustul delicios, salata îți va asigura și doza de vitamine necesare. Printre salatele care sunt la mare căutare de către români se numără și cea orientală. O gospodină a dezvăluit secretul celei mai delicioase salate orientale. Află care este acela!
Evită să pui acest ingredient în salată
Salata orientală este perfectă pentru zilele calde de vară. Preparatul fresh te va răcori și-ți va oferi doza necesară de vitamine. Fie că este servită ca un preparat de sine stătător sau fie că este servită ca garnitură pentru un fel de mâncare, un lucru e cert.
Nu vei da greș cu aceasta dacă vei evita să pui ceapă uscată. Bucătarii profesioniști recomandă înlocuirea acesteia cu ceapa verde. Această legumă este vedeta sezonului estival și se găsește atât în magazine cât și în supermarket-uri. Iată de ce alte ingrediente vei avea nevoie pentru realizarea acestei rețete:
- 4-5 cartofi noi, fierţi în coajă şi tăiaţi cubuleţe:
- 2 roşii – tăiate cubuleţe;
- 2 castraveţi – tăiaţi cubuleţe;
- 2 ouă fierte, tari;
- 200 g măsline negre;
- ceapă verde
- sare,
- piper negru măcinat,
- oregano;
- oţet;
- 1 lingură cu muştar;
- ulei de măsline
Te-ar putea interesa și: Nu mai pune ceapă tăiată direct în salata orientală. De asta i se strică tot gustul. Ce trebuie să faci cu ea înainte
Cum se prepară salata orientală?
Primul pas constă în spălarea cartofilor. După ce aceștia sunt curați, îi puteți pune la fiert. După ce aceștia se fierb, îi puteți tăia în cubulețe. Pasul următor constă în tăierea celorlalte ingrediente. După ce toate legumele sunt tăiate, se pun într-un bol.
În pararel, puteți pregăti sosul de muștar. Tot ce trebuie să faceți este să amestacți o lingură de muștar cu una de ulei de măsline, oțet și condimente. Sosul obținut se toarnă peste compoziție și se amestecă bine. Pentru a vă bucura din plin de gustul acesteia, puteți să o consumați rece.
În funcție de preferințe, puteți opta și pentru înlocuirea sosului de muștar cu cel de maioneză. O parte dintre români preferă să adauge și ou pentru un plus de savoare. Însă, pentru orice rețetă de salată orientală ați opta, un lucru este cert. Acest preparat va reuși să-i mulțumească chiar și pe cei mai mofturoși invitați.
Te-ar putea interesa și: Ce să faci cu ceapa înainte de a o pune în salată. Aşa nu va mai ustura, doar la restaurant o mai mănânci astfel