Nu mai pune amidon de porumb să îngroși supele și tocănițele. Folosește acest ingredient sănătos, gustul e perfect

de: Corina Oprea
07 09. 2023

Când mâncarea iese prea moale, trebuie să știm că o putem îngroșa foarte ușor. Există multe ingrediente, pe lângă amidonul de porumb, pe care le poți utiliza pentru a obține o consistență mai densă și mai bogată în preparatele tale. Iată câteva opțiuni de ingrediente care sunt perfecte pentru a îmbunătăți textura și gustul preparatelor tale preferate.

Cum să îngroși supele și tocănițele

Pudra de unt de arahide reprezintă ingredientul secret, care poate transforma supele cremă și tocănițele în preparate cu o consistență mai densă.

Potrivit US News, mulți nutriționiști o recomandă pentru astfel de preparate atât datorită abilității sale de a îngroșa textura, dar și pentru aportul său proteic scăzut și aroma sa specială.

Comparativ cu untul de arahide tradițional, sub formă de pastă, pudra de unt de arahide are avantajul de a se integra mai ușor în diverse preparate culinare și este mult mai sănătoasă. Putini au auzit de ea, dar este un aliment foarte sănătos.

Făina de grâu este un alt agent de îngroșare comun utilizat în bucătărie. Poate fi adăugată și prin amestecarea ei cu unt topit, pentru a forma o pastă ce va da o textură specială preparatului.

Cartofii pot fi folosiți pentru a îngroșa supele și tocănițele. Trebuie doar să tai cartofii în bucăți mici și să-i fierbi în preparat. După ce cartofii devin moi, poți folosi un blender sau orice alt instrument pentru a-i pisa în compoziție.

Cartofii îi vor da preparatului o consistență cremoasă și o savoare aparte.

Laptele sau smântâna pot adăuga o consistență cremoasă și un gust bogat supei sau tocăniței. Le poți adăuga treptat, după gust, pentru a obține consistența dorită. În plus, smântâna poate fi amestecată cu puțină făină pentru a îngroșa sosurile în mod eficient.

Cum să schimbi textura preparatelor tale

Ouăle pot fi folosite pentru a îngroșa supele și tocănițele. Poți bate un ou sau doar gălbenușurile și le poți amesteca cu puțină zeamă de lămâie sau supă fierbinte. Apoi, acest amestec trebuie încorporat în preparatul tău, amestecându-se constant pentru a preveni coagularea ouălor.

Te-ar putea interesa și: A pus amidon amestecat cu apă în uleiul încins. E un truc ştiut doar de gospodinele adevărate

Această combinație este ideală pentru a îngroșa supele cremă. Amestecă gălbenușurile de ou cu smântână și apoi adaugă lent amestecul în supa ta fierbinte.

Reține că trebuie să fii atent să nu fierbi supa prea mult după adăugarea acestei combinații, pentru a evita să se separe Ingredientele.

Brânza face preparatul mai dens, dar îi dă și un gust bogat acestuia. Brânza topită sau rasă poate fi adăugată în supe, tocănițe sau ciorbe pentru a le îmbunătăți textura și aroma.