Nu mai pune acest condiment în butoiul cu varză murată. Îi distruge tot gustul, nu va mai fi bună la iarnă

de: Mariana Olteanu
12 08. 2023

În fiecare an, gospodinele pun varza la murat. Foarte multe obișnuiesc să pună varza după rețeta bunicii. În acest fel, acestea nu vor da greș. Există un truc secret care-ți va face varza mai bună. Este vorba despre un condiment pe care ar trebui să eviți să-l pui în butoiul cu varză. Iată care este acela!

Varză murată după rețeta bunicii

Foarte multe gospodine își doresc să obțină un gust delicios, care să le amintească de copilărie.  Ca acest lucru să se întâmple, este necesar să eviți să pui un condiment anume. Este vorba despre hrean. Acesta nu face decât să întărească frunzele. În schimb, dacă vă place gustul oferit de această legumă, puteți să o puneți atunci când faceți castraveți murați.

În schimb, în momentul în care puneți varză la murat, nu ar trebui să uitați să puneți mărăr, rămurele de cimbru și ardei iuți. O parte dintre oameni preferă să adauge și gutuie sau boabe de porumb.

Te-ar putea interesa și: Ce pun femeile de la țară în butoiul cu varză murată. Ingredientul care o menține crocantă și aromată toată iarna

Ingredientul secret pentru obținerea celei mai bune varze murate

O parte dintre gospodine preferă să folosească și miere de albine. Nu numai codimentele sunt importante ci și perioada în care varza stă la murat. Aceasta are nevoie de minim 6-7 săptămâni.

Este indicat să puneți varza la murat în butoaie mari de 60 de litri. De asemenea, este necesar ca aceasta să aibă un robinet mic.

Te-ar putea interesa și: Greşelile pe care le faci când pui varza la murat. Aşa îi strici gustul

Cum se obține saramura ideală?

Pentru obținerea saramurii ideale este indicat să puneți 25 g de sare pentru fiecare litru. De asemenea, încercați să evitați să puneți sare iodată în compoziție. La rândul ei, aceasta trebuie să fie grunjoasă, destinată pentru murături.

Pentru a oferi un gust mai bun, puteți să adăugați cimbru uscat, mărar uscat și 4-5 ardei iuți. Iar ingredientul secret pe care bunica îl adaugă la sfârșit este lingura cu vârf de semințe de chimen.

De asemenea, un rol important îl are și tipul de varză folosit. Există câteva trucuri pentru alegerea tipului perfect de varză. Pentru un gust mai bun, putem opta pentru alegerea uneia cu frunze subțiri și care este rotunjită și turită. Dacă alegem o varză rotundă, riscăm să avem de a face cu frunze tari.

Te-ar putea interesa și: Lichidul care se pune în butoiul cu varză murată pentru a rezista mai mult. Aşa va fi şi crocantă