Nu mai pune ouă în chiftele. Ingredientul care le face pufoase și gustoase

de: Sabina Anastasia
18 08. 2023

Chiftelele ies întotdeauna fragede, gustoase și niciodată uscate – cu condiția să fie preparate cu ingredientele potrivite. Află în rândurile următoare tot ce trebuie să știi ca să-ți iasă perfecte. De ce ar trebui să înlocuiești ouăle cu alt ingredient. Cum schimbă textura chiftelelor.

Cu ce să înlocuiești ouăle din chiftele

Nimic nu este mai satisfăcător decât o porție de mâncare savuroasă. Indiferent ce gătești, dacă ai pus suflet, cu siguranță vei dori ca preparatul să iasă delicios. Chiftelele pot fi consumate atât separat, cât și ca parte dintr-o masă mai complexă, în funcție de preferințele fiecărei gospodine.

Poate fi ușor, la o primă vedere, să gătești biluțe din carne. Adevărul e că multe dintre gospodine nu sunt mulțumite de rezultatul final. Chiftelele ba ies prea crude, ba prea arse, ba sunt prea moi, ba își pierd forma… De obicei, toate aceste lucruri se întâmplă din cauză că folosim ingredientele nepotrivite.

Nu de puține ori, ouăle dau mari bătăi de cap bucătăreselor. Multe gospodine cred că preparatul nu iese așa cum doresc din cauză că acestea nu sunt proaspete. Adevărul este, însă, altul. Nu este bine să folosești ouă în compoziția chiftelelor, ci lapte.

Te-ar putea interesa și: Tu știi din ce sunt făcute celebrele chiftele de la Ikea? Ingredientele secrete au fost dezvăluite. Cum sunt preparate, de fapt

Laptele joacă un rol foarte important în prepararea chiftelelor. Dacă înlocuiești ouăle cu acest ingredient, chiftelele vor fi pufoase și gustoase. Trebuie să precizăm însă că laptele se folosește în cantitate moderată, altfel va strica aroma chiftelelor.

Cum să prepari chiftele savuroase

Un alt aspect de care trebuie să ții cont ca preparatul să iasă gustos este carnea. Nu se recomandă utilizarea cărnii ce prezintă procente scăzute de grăsime. Grăsimea face chiftelele mai fragede. Cele mai experimentate gospodine recomandă ca amestecul de carne să aibă aproximativ 80-85% grăsime.

Nu folosi niciodată doar un singur tip de carne pentru prepararea chiftelelor. Cel mai bine este să combini carnea de vită cu carnea de porc. Pe lângă faptul că vei avea cheltuieli mai puține, sigur vei observa că aroma cărnii este mult mai diferită.

Te-ar putea interesa și: Chiftele mănăstirești după rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop. Ingredientele care le dau gustul perfect

Nu în ultimul rând, gospodinele folosesc, de obicei, apă pentru a forma biluțele din carne. Unele bucătărese susțin că înlocuirea apei cu lapte integral poate ajuta la aromatizarea mai puternică a cărnii.