Nu mai mânca salată de roşii, castraveţi şi ceapă. De ce este periculoasă combinaţia

de: Corina Oprea
21 07. 2023

Salata de roșii, castraveţi şi ceapă este cel mai iubit preparat al verii. Este perioada în care se coc toate aceste legume, care împreună duc la o baie de gusturi și arome. Se pare, însă, că specialiștii nu recomandă acest amestec, în unele situații fiind un adevărat pericol pentru organism.

Pericolul din salata de roșii

Salata de roșii este cel mai iubit preparat al verii, pe care toată lumea îl consumă. Câți s-au întrebat, însă, dacă este și sănătos pentru organism? Află că, în asociere cu alte legume, devine un pericol pentru digestie.

Potrivit nutriționiștilor, nu ar trebui să consumăm roșiile, castraveții și ceapa la aceeași masă. Această recomandare se bazează pe proprietățile chimice ale acestor alimente. Castraveții sunt considerați alimente alcaline, în timp ce roșiile sunt considerate alimente acidifiante.

Astfel, consumul acestora împreună poate afecta pH-ul stomacului, ceea ce poate duce la disconfort și, în unele cazuri, sănătate precară pe termen lung.

Specialiștii susțin că atunci când combinăm roșiile cu castraveții, se formează săruri în organism. Mai mult decât atât, această combinație poate cauza formarea de gaze în intestin, deoarece aceste legume au procese diferite de digerare. Astfel, digestia noastră va avea de suferit după o masă copioasă.

Cât de mult îngrașă salata

Mulți consumă salate când vor să scape de kilogramele în plus, mai ales vara, când au la dispoziție o mulțime de legume. Se pare, însă, că și acest preparat este un pericol pentru dieta noastră.

Medicii atrag atenția asupra faptului că nu ar trebui să punem în salate ouă, șuncă sau prea mult ulei, pentru că se acumulează multe calorii și deja nu mai putem spune că suntem la regim.

De asemenea, este importantă și ora la care le consumăm. Degeaba ne-am abținut de la mâncare pe timpul zilei, dacă în toiul nopții ne așezăm la masă.

”Știu mulți oameni care se îngrașă din cauza salatelor. Salatele cu ouă, grăsimi, prea mult ulei, cu șuncă sau chiar salatele de fructe cu frișcă sau alte toppinguri nu sunt chiar ”prietenoase” cu silueta. În plus, degeaba mănânci pește la grătar sau salată, dacă mănânci la 1 noaptea”, a adăugat medicul, scrie doctorulzilei.ro.

Conform specialistului,nu există alimente cu adevărat nocive, ci doar cantități excesive, moduri incorecte de preparare sau momente nepotrivite pentru consumul lor. Nu trebuie să ne înfometăm sau să nu consumăm anumite alimente, ci să le introducem în dietă responsabil.

”Poți mânca la prânz cam orice: paste, măr copt, pește, pizza, pentru că o felie de pizza o dată pe săptămână sau o clătită cu gem n-a omorât pe nimeni. Nu trebuie să fim fixiști și să ne abținem de la alimentele care ne plac și cel mai bine e să ne facem poftele la prânz, nu la cină”, a recomandat medicul.