Nu mai mânca ouă la micul dejun. Greșeala pe care o fac milioane de români dimineața
Ouăle sunt considerate un aliment de bază în alimentație încă din cele mai vechi timpuri și există un motiv întemeiat pentru prezența lor continuă în meniurile și mesele noastre. Nu numai că oferă varietate culinară, dar sunt și o sursă de proteine, calciu, vitamine și nutrienți. Haide să vedem totuși, de ce nu ar trebui să le mai consumi la micul dejun.
De ce să nu mai consumi ouă la micul dejun
Ouăle sunt un aliment de bază în multe zone ale lumii, fiind considerate adesea o sursă ieftină și rapidă de proteine. De altfel, în cazul culturiștilor, acestea sunt cel mai iubit și devorat produs alimentar.
Plin de mai multe substanțe nutritive sănătoase și una dintre cele mai bune surse de proteine complete, oul este versatil, ușor de gătit și nu este foarte scump. Toate aceste lucruri îi fac pe oameni să îl adauge cu ușurință în meniul alimentar zilnic. Dar doar pentru că fac parte din multe feluri de mâncare populare nu înseamnă că ar trebui consumate la orice oră din zi.
Greșeala pe care o fac mulți
Ca orice alt lucru, există un moment bun și unul rău pentru a mânca ouă. Astfel, specialiștii recomandă ca acesta să nu fie consumat dimineața, momentul ideal fiind masa de prânz. O explicație pentru acest în acest sens este faptul că organismul uman are o capacitate mai mare să asimileze nutrienții săi după câteva ore de activitate.
Dacă vei înlocui consumul de ouă în timpul micului dejun cu un prânz echilibrat care să le includă ouă, vei asigura organismului energia de care are nevoie pentru a-și menține funcțiile optime în timpul zilei.
Cu atât mai mult, este important de precizat faptul că începând din septembrie și până în luna iunie, stunci când organismul uman are nevoie de un număr mai mare de nutrienți, este important să profiți la maximum de beneficiile sale și să incluzi un ou în dieta zilnică.
Citește și: Alimentul adorat de români pe care cardiologii îl evită. De ce nu e recomandat să-l consumi