Nu mai găti omleta în tigaie, nu iese la fel de bună! Aşa fac bucătarii din cele mai cunoscute restaurante

de: Ioana Bucur
07 05. 2023

Un pasionat de gastronomie a explicat și demonstrat de ce nu ar trebui să mai gătești omleta în tigaie. Cu toate că acesta este modul tradițional de preparare a ouălor, rezultatul nu este la fel de gustos. Află, din rândurile de mai jos, cum procedează bucătarii din marile restaurante.

Omleta nu se gătește doar în tigaie

Ouăle sunt ingredientele vedetă ale meselor de dimineață, omleta fiind varianta preferată a multora. Fie că este pusă pe o felie de pâine prăjită sau savurată cu legume, este un mic răsfăț culinar ce ne asigură și o parte din nutrienții necesari pentru buna funcționare a organismului.

Deși poate fi preparată în mai multe moduri, cel mai frecvent se face în tigaie, fără alte ingrediente. O femeie pasionată de arta culinară a făcut furori în mediul online după ce a dezvăluit o tehnică folosită și de bucătarii din marile restaurante: în apă clocotită.

Azure MacCannell – cunoscută pe o platformă de social media ca @livecomposed – are nu mai puțin de 710.000 de urmăritori pe TikTok. Trucul prezentat de ea a stârnit un val de reacții. De la momentul publicării, videoclipul a strâns peste patru milioane de vizualizări.

Femeia a explicat pas cu pas cum să faci omleta în apă clocotită. A început prin a bate puțin ouăle.

Te-ar putea interesa și: Cum întorci ouăle în tigaie ca un chef adevărat. Totul constă în acest detaliu extrem de important

Cum se prepară

Pe foc, a pus o oală cu apă. În momentul în care a început să fiarbă, Azure a făcut o mișcare de amestecare în lichid, ca atunci când preparăm ouă poșate. Când s-a format în vas un vârtej, a turnat ouăle bătute și a continuat să amestece.

Subtitrând videoclipul, Azure a precizat: „Ouă omletă fără ulei sau unt! Ai încerca?”

De la publicare, videoclipul ei a strâns peste 2.000 de răspunsuri până în prezent –  oamenii au discutat despre metoda controversată în secțiunea de comentarii.

„Doar pentru că poți nu înseamnă că ar trebui”, „Ce mai urmează să inventeze, să facem un ou fiert prin prăjire?”, „Mi-e greu să cred că e gustoasă” – au fost câteva dintre reacțiile internauților.

Pe de altă parte, o persoană a susținut că este un fan al metodei, explicând că a considerat că omleta preparată astfel este delicioasă: „Are gust bun, de fapt, puneți niște ceapă în apă pentru mai mult gust, așa se face în Indonezia”.

Te-ar putea interesa și: Nu mai pune lapte în omletă. Secretul pentru a ieşi pufoasă, aşa o fac şi bucătarii