Nu mai arunca lămâile stoarse la gunoi. Nu ai idee câte lucruri poți să faci cu ele în gospodărie

de: Sabina Anastasia
28 05. 2024

Lămâile sunt fructe citrice cunoscute pentru aroma lor acrișoară complexă. Fiind de formă ovală, acestea cresc pe arbori înfloritori și sunt cultivate în scop comercial în multe locuri din lume. Cel mai bine se dezvoltă în climatele blânde și calde, cum ar fi Mexic, California și India.

Fructul citric este recoltat atât pentru sucul său, cât și pentru coaja sa, iar uleiul poate fi folosit ca ulei esențial la multe sarcini ce depășesc sfera celor culinare, inclusiv în domeniul curățeniei. Dacă folosești în bucătărie lămâie, nu arunca coaja după ce ai stors zeama. Poți face multe lucruri cu aceasta.

Cum scapi de pete cu ajutorul lămâii deja stoarse de suc

Dincolo de faptul că este bogat în vitamina C și stimulează sistemul imunitar, lămâia este un aliat perfect pentru casa ta. Nu arunca lămâia după ce o storci, pentru că poate fi utilizată la curățarea eficientă a locuinței. Poate deveni un ingredient de albire parfumat de uz casnic ecologic.

Pune pe jumătate de lămâie stoarsă câteva picături de ulei esențial și scapă de petele de grăsime de pe haine. Acest fruct citric este util și pentru albirea petelor gălbui de pe haine. Presară pe pată bicarbonat de sodiu și freacă zona afectată de pete cu lămâia stoarsă. Apoi, spală ca de obicei.

Așa poți elimina mirosurile neplăcute

Lămâia stoarsă poate fi folosită și ca deodorant de casă, dacă o pui pe un pervaz unde bate lumina soarelui în sezonul cald. Fructul citric se va usca, însă va emana mirosuri foarte răcoritoare.

Acest citric cu pulpa sa acidă te ajută să înlături chiar și aromele neplăcute de la locul în care ții gunoiul. Patru linguri de coajă de lămâie trebuie amestecate cu o linguriță de bicarbonat de sodiu, patru linguri de suc de lămâie și o jumătate de lingură de sare iodată. Lichidul lasă-l să se congeleze sub formă de cuburi, pe care le pui direct la gunoi.

Ce alte utilizări mai poate avea o lămâie în locuință

Lămâia este un agent anticalcar excepțional. Amestecate cu oțet alb, câteva picături de suc de lămâie formează o soluție acidă ideală pentru îndepărtarea petelor. După ce ai preparat sucul de casă, folosește jumătate din citrice pentru a curăța aragazul sau chiar chiuveta.

În acest din urmă caz, în prealabil, va trebui să presari sare fină pe suprafața ce trebuie curățată și apoi să o freci cu citricele proaspăt stoarse. Clătește, apoi, zona și totul va străluci de curățenie!