Nu intra în panică dacă s-a înfundat chiuveta. Cel mai simplu truc al bunicii repară problema rapid
În foarte multe locuințe se înfundă, ocazional, chiuveta. Din fericire, este ușor să o desfunzi cu instrumentele și produsele potrivite. Astfel de situații sunt cauzate, de obicei, de înfundări localizate în sifonul de scurgere a dispozitivului din bucătărie.
Dacă ai o chiuvetă prin care apa se scurge lent sau aproape deloc, problema poate fi la canalul principal de scurgere din locuință. Deșeurile de săpun sau resturile de mâncare sunt doar două dintre obiectele ce pot cauza înfundarea. Vom aborda pe larg subiectul în articolul de astăzi.
Cum să desfunzi chiuveta, în funcție de gravitatea situației
Există mai multe moduri de a desfunda o scurgere a chiuvetei, iar alegerea metodei depinde de severitatea înfundării și de cauza acesteia. În cazul unei simple acumulări de reziduuri, o soluție de bicarbonat și oțet sau un alt produs de curățare a scurgerilor netoxice și biodegradabile poate fi eficientă.
În cazul unei situații mai complicate, ar putea fi necesară utilizarea unui piston sau a unui melc special conceput pentru chiuveta de la bucătărie. Dacă te confrunți cu cel dintâi caz, îți recomandăm să parcurgi materialul în continuare pentru a afla cum să procedezi ca să desfunzi eficient chiuveta.
Cum cureți sifonul de orice reziduu alimentar
În primul rând, ia-ți o pereche de mănuși cauciucate și fă-ți curaj să deșurubezi sifonul de sub chiuveta de la bucătărie. Ai grijă să așezi sub acesta un recipient de plastic, gol sau o găleată în care să se scurgă apa și/sau reziduurile de pe țeavă. Îndepărtează-le pe toate, curăță sifonul, apoi montează-l la loc.
Apoi, dacă țeava principală de la chiuvetă este metalică, poți turna apă fierbinte în dispozitiv. Turnarea apei clocotite direct în canalul de scurgere poate dizolva reziduurile ce au provocat înfundarea, mai ales dacă vorbim despre resturi de la alimente cu grăsimi.
Important! Nu turna apa clocotită direct într-o chiuvetă de porțelan, ci doar pe canalul de scurgere. Și nu folosi apă clocotită dacă ai țevi din plastic, deoarece poate înmuia unele materiale. Pentru țevile din plastic, este recomandată folosirea unui piston.
Trucul bunicii. Ce produse curăță profund scurgerea
Apelează apoi la o soluție naturală, pe bază de bicarbonat de sodiu și oțet, pentru curățarea profundă a scurgerii chiuvetei. Într-un recipient, amestecă 200 grame de bicarbonat de sodiu cu 20 ml de oțet alb și 200 de grame de sare grunjoasă. Toarnă amestecul în scurgere.
Lasă soluția să acționeze timp de cel puțin 30 de minute, apoi toarnă în scurgere 1 litru de apă fierbinte. Toată grăsimea se va topi, iar rezultatul va fi exact cel dorit: o chiuvetă desfundată, bine funcțională.