”Nu este momentul să lăsăm garda jos!” Anunțul președintelui Klaus Iohannis despre starea de urgență

Declarația zilei. Klaus Iohannis, anunțul momentului. Ce li se pregătește românilor

Într-o conferință de presă președintele Iohannis a făcut un nou apel la populație, dar și la politicieni pentru a trece împreună peste actuala situație.

”Nu este momentul să lăsăm garda jos!”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că suntem deja din martie în plină epidemie, pandemie și până acum câteva săptămâni lucrurile au mers bine, am trecut prin starea de urgență în care s-au luat măsuri dure și autoritățile au reacționat eficient și s-a ținut evoluția epidemiei sub control.

”Este a doua lună în care avem stare de alertă şi lucrurile nu au evoluat aşa cum ne-am fi dorit. În acest context revin la ce am mai spus şi anume răspunderea partajată între autorităţi şi cetăţeni. A fost o perioad dificilă şi ar fi păcat să dăm cu piciorul rezultatelor obţinute până acum. Măsurile care trebuiesc luate sunt simple, masca dinstațarea socială şi spălatul pe mâini. Pe de altă parte treb să fim atenţi la ce ne spun unii şi alţii fiindcă în această perioadă în loc să fim toţi de aceeaşi parte, politcienii să sprijine guvernul, vedem că sunt unii care exploatează electoral pandemia. Este o cale eronată şi vreau să mă adresez acestora şi să le spun că suntem într-o situaţie complicată şi că este momentul să lăsăm divergențele politice şi să ne concentrăm pe ce avem de făcut. Solicit Parlamentului României să ia în dezbatere în regim de urgenţă legea care stabilește carantina şi izolarea, pentru că este foarte importantă în această perioadă. Nu este momentul să lăsăm garda jos şi trebuie să spun că împreună am parcurs această perioadă. Hai să facem un efort şi să continuăm pentru că este în joc viaţa noastră a tuturora, nu vorbim de politică, de opţiuni personale, ci de o boală care a rămas în societate.”, a declarat Iohannis.

Anunțul președintelui Klaus Iohannis despre starea de urgență

În contextul creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de infectare cu COVID-19 , 555 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, președintele a declarat că este important să se urmărească evoluția acestora și dacă va fi necesar, autoritățile în măsură vor veni cu noi măsuri restrictive.

”Este clar că în acest moment, numărul cazurilor este în creştere, iar noi ne aşteptam să descrească, dar în acest caz este destul de greu de imaginat cum ar arăta o nouă fază de relaxare. În majoritatea ţărilor unde au fost relaxări s-a constatat o creştere a numărului de cazuri noi de infectări, dar noi trebuie să luăm în considerare ipoteza unei creşteri peste măsură şi dacă va fi aşa nu poate fi tolerată. Nu îmi doresc să se reintroducă restricţii dar dacă numărul infectărilor creşte atunci probabil se vor propune anumite măsuri restrictive.”, a mai declarat Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI